Eliberare Autorizatie de Contruire Subunitate de Pompieri si SMURD Mociu

0
700

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Alin Tise, a semnat Autorizatia de Construire pentru executarea lucrarilor de construire  a obiectivului „Subunitate de pompieri si S.M.U.R.D” cu sediul in localitatea Mociu. Centrul SMURD va fi un serviciu mobil de urgenta, interventie si stabilizare a functiilor vitale, precum si de transport pana la cel mai apropiat centru spitalicesc.

„Infiintarea acestei unitati este foarte importanta, deoarece asigura asistenta in cazuri de urgenta pentru o zona importanta a judetului, in care locuiesc peste 25.000 de oameni”, considera presedintele Consiliului Judetean Cluj, care este si unul dintre initiatorii acestui proiect.
Imobilul, constituit dintr-un corp principal care va adaposti personalul de interventie SMURD (aproximativ 4 persoane pe tura) si care va fi prevazut cu un garaj pentru autospeciale, la care se adauga un depozit pentru butelii de oxigen si o cladire anexa (aproximativ 624,94 mp construiti), va fi prevazut cu platforme de circulatie auto, parcaje auto si alei pietonale. Durata de executie a lucrarilor este de 12 luni.
Pentru realizarea acestui obiectiv comunele beneficiare (Buza, Caianu, Camarasu, Catina, Geaca, Mociu, Palatca, Suatu si taga) s-au reunit  in Asociatia Microregionala Campia Transilvaniei, care a solicitat sprijinul Consiliului Judetean Cluj pentru a infiinta acest serviciu de urgenta, care are drept scop deservirea intregii regiuni. Fondurile  necesare construirii centrului provin in majoritate de la bugetul Consiliului Judetean Cluj, fie direct, fie prin alocari la nivelul comunelor beneficiare.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here