Eliberare autorizatie de construire si certificate de urbanism

0
687

Consiliul Judetean Cluj a eliberat patru certificate de urbanism si o autorizatie de construire pentru comunele Suatu, Frata si respectiv Palatca.
Pentru comuna Suatu a fost eliberat certificatul de urbanism necesar reabilitarii drumului comunal DC 48 si a strazilor aferente acestei localitati pe o lungime de 5063,34 m.

Principalele lucrari realizate vor asigura scurgerea apelor pluviale in bune conditii: reprofilare si curatare rigole, lucrari la podetele existente, etc.     Tot pentru comuna Suatu a fost eliberat si certificatul de urbanism referitor la realizarea unei retele de canalizare ape uzate, precum si a unei statii de epurare. Traseul conductelor va fi amplasat de-a lungul cailor de comunicatie rutiere existente (DJ 161 H, DC 48, strazi ale localitatii, drumuri agricole) iar statia de epurare se va construi pe un teren apartinand domeniului public comunal, pe care, conform PUG, este amplasat un targ de animale, in prezent dezafectat.
Pentru comuna Frata, a fost eliberat certificatul de urbanism care propune infiintarea centrului de informare turistica. Imobilul va avea un regim de inaltime parter si va cuprinde 5 incaperi: un spatiu de primire, o sala de expunere, un birou, un spatiu pentru centrala termica si un grup sanitar. De asemenea, la intrare se prevede o terasa acoperita. Un alt certificat de urbanism pentru comuna Frata vizeaza reabilitarea si extinderea caminului cultural din localitatea Soporu de Campie. Principalele lucrari care se vor realiza la acest edificiu cultural vizeaza reabilitarea structurala si termica a acestuia, precum si extinderea cladirii cu un corp in care se vor amenaja: grupuri sociale, o incapere care va adaposti centrala termica si un spatiu destinat bucatariei si magaziei proprii.  
Pentru comuna Palatca, sat Muresenii de Campie, a fost eliberata autorizatia de construire pentru edificarea „Complexului Muzeal Muresenii de Campie”. Acesta va fi compus dintr-o casa-muzeu (cladirea exista, trebuie doar igienizata si reabilitata), o biserica de lemn (monument istoric aflat in acest moment intr-o stare avansata de degradare), o casa taraneasca, un grajd cu sura, o magazie de cereale si un foisor.  
„Varietatea acestor certificate de urbanism si autorizatii de construire eliberate de Consiliul Judetean demonstreaza inca o data rolul activ asumat de administratia judeteana in dezvoltarea echilibrata si armonioasa a tuturor zonelor rurale ale judetului nostru. Reabilitarea infrastructurii rutiere, a celei de apa si a celei culturale are rolul de a maximiza impactul investitiilor realizate in domeniul turismului”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, d-nul Radu Bica.

Biroul de presa
21.03.2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here