Electrica a atras 444 milioane de euro prin oferta publica

0
764

Electrica a atras 1,95 miliarde lei (444,3 milioane euro) prin oferta publica initiala derulata in perioada 16-25 iunie, pretul final rezultat din operatiune fiind de 11 lei pe actiune, adica pretul minim stabilit prin prospect.

„Au fost indeplinite conditiile de inchidere cu succes a Ofertei. Pretul Final de Oferta pentru Transa Investitorilor Institutionali este de 11 RON/actiune. Pretul de Oferta pentru Transa Investitorilor Mici este: 11 RON/actiune pentru maximum 1.000 de actiuni subscrise cumulativ de fiecare investitor pentru care primesc alocare garantata; 10,45 RON/actiune pentru actiunile subscrise de fiecare investitor in primele 5 zile lucratoare ale Perioadei Ofertei si pentru care nu primesc alocare garantata; 11 RON/actiune pentru actiunile subscrise de fiecare investitor in ultimele trei zile lucratoare ale Perioadei Ofertei si pentru care nu primesc alocare garantata. Pretul Ofertei pentru Transa Investitorilor Mari este de 11 RON/actiune”, se arata intr-un anunt publicat vineri pe Bursa de catre Raiffeisen Bank, managerul sindicatului de intermediari ai ofertei publice initiale a Electrica.

Numarul final de actiuni oferit pentru transele investitorilor de retail – atat mici, cat si mari – este de 37,209 milioane de titluri, se mai arata in anunt.

Astfel, investitorii de retail au obtinut 20,99% din volumul total de actiuni scoase la vanzare in cadrul ofertei, de 177,188 milioane, fata de procentajul de 15% alocat initial in prospect.

Intervalul de pret stabilit in prospectul ofertei Electrica a fost de 11 – 13,5 lei/actiune. La pretul maxim de 13,5 lei/actiune, suma atrasa de la investitorii privati ar fi fost de aproximativ 2,384 miliarde lei (543,3 milioane euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here