Educatia si sanatatea incluse in programele de CSR ale Porsche Finance

0
835
elevi-educatoare

Porsche Finance Group (PFG) continua sa sprijine dezvoltarea comunitatilor in care activeaza, atat prin contributii financiare, cat si prin implicarea angajatilor in proiecte educationale si pentru sanatate, conform strategiei de responsabilitate sociala a companiei. in ultimul an, PFG a contribuit cu aproximativ 80.000 de euro la dezvoltarea proiectelor unor organizatii non-guvernamentale locale.  

„Dincolo de aceste cifre, important pentru noi este sa sprijinim comunitatile in cadrul carora activam, deci vom continua sa sustinem organizatiile non-guvernamentale in misiunea lor de a imbunatati vietile oamenilor. in acest sens, am dus mai departe parteneriatele incepute cu ani in urma si am semnat unele noi, concentrandu-ne pe ideea de a le oferi ajutor acelor persoane care au cu adevarat nevoie de sprijin”, a declarat Christoph Binder, CEO al Porsche Finance Group.

PFG a continuat parteneriatul cu Hospice „Casa Sperantei”, prin sprijinul oferit in constructia unui centru de ingrijire paliativa in Bucuresti, destinat pacientilor ce sufera de boli grave in stadii avansate. in prezent, centrul este in faza de constructie si va putea fi deschis pentru pacienti in 2014. Investitia totala este estimata la aproximativ 4 milioane de euro. PFG a contribuit cu 25.000 de euro pentru acest proiect si a promovat cauza Hospice „Casa Sperantei” in cadrul Semi-maratonului International Bucuresti, prin angajatii sai, care au alergat purtand tricourile organizatiei.

Asociatia „Little people” a primit 20.000 de euro din partea PFG, banii fiind destinati Programului de Sprijinire a Pacientilor, care vizeaza crearea unui standard de calitate pentru sustinerea sociala si psihologica a copiilor ce sufera de cancer si a familiilor lor. „Little People” a implementat cu succes acest proiect in sase sectii oncologice aflate in spitale importante din tara, precum cele din Cluj, Bucuresti, Timisoara sau Iasi, investind intre 10.000 si 15.000 de euro in fiecare sectie. PFG a sustinut in intregime implementarea acestui program in cadrul sectiei de Oncologie Pediatrica a Institutului Oncologic „Alexandru Trestioreanu” din Bucuresti.

Cel mai recent proiect a implicat Asociatia „Ana si copiii” alaturi de care s-a organizat un targ de Pasti cu vanzare la sediul PFG, unde angajatii s-au implicat activ si au cumparat obiectele confectionate de copii. De asemenea, PFG a sprijinit Asociatia „Ana si copiii” cu 19.000 de euro pentru achizitia unui microbuz nou, ce va fi utilizat la transportul copiilor din medii defavorizate, pe care asociatia ii sustine prin activitati educationale. PFG a ales modelul de microbuz potrivit nevoilor asociatiei, disponibil la dealerul Porsche Bucuresti Nord, inscriptionat cu mesajul „Ajutam visele sa creasca mari”.

Pe langa aceste proiecte, compania continua un parteneriat anual care dateaza din 2010 cu organizatia non-guvernamentala Holt, sustine Asociatia invingem Autismul, precum si Fundatia Speranta si fiii.

Porsche Finance Group a stabilit initiativele din domeniul educatiei si sanatatii ca fiind prioritare in cadrul planului sau de implicare sociala. Astfel, compania s-a implicat in proiecte de responsabilitate sociala corporativa adaptate la necesitatile educationale si de sanatate ale comunitatilor in care activeaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here