Edtech-ul Novakid, școala online de limba engleză pentru copii nr. 1 a Europei, a intrat în România

0
1037

Octombrie 2021

Novakid, școală online de limbă engleză pentru copiii de 4-12 ani, aduce în atenția părinților din România un model inovator de predare, în care se ține cont de interacțiunea cu conținutul, creat prin intermediul realității virtuale, pentru copii de vârste diferite.
Start-up-ul s-a lansat la nivel global în 2017, iar din iunie 2021 activează și pe piața din România.

Compania fondată de Maxim Azarov, Dmitry Malin și Amy Krolevetskaya, cu sediul central în San Francisco, SUA, a atras până acum 4 runde de finanțare din partea investitorilor, depășind 40 de milioane de euro finanțare.

În 2021, rata de creștere a bazei de clienți a Novakid a atins aproape 700% anual, cu o creștere lunară de până la 14,8%. Numărul de cursuri livrate a depășit valoarea de 2,2 milioane euro în iunie 2021, ajungând la peste 410.000 de cursuri noi rezervate lunar.

În urma unui studiu de piață al companiei de consultanță J’Son&Partners din vara 2021, Novakid a fost desemnată cea mai bună școală online de engleză pentru copii din Europa. Analiștii au examinat modul de lucru din peste 80 de școli online. S-au luat în calcul: numărul de studenți activi, nivelul lor de satisfacție în ceea ce privește procesul educativ, nivelul de experiență al profesorilor și prețul serviciilor.

Metode inovatoare de predare 

Platforma Novakid utilizează două metode de predare: metoda de răspuns fizic total și metoda dialogului.

Metoda de răspuns fizic total (TPR) presupune ca profesorul să nu realizeze doar prezentări cu diapozitive, ci și să interpreteze materialul cu ajutorul gesturilor/mimicii. Copiii repetă mișcările observate, învățând astfel prin intermediul unui procedeu eficient.

Lecțiile sunt strict individuale, pentru că astfel se valorifică la maximum metoda dialogului, ce devine imposibilă atunci când sunt implicați mai mulți copii, deoarece doar unul dintre ei va interioriza informația, în timp ce restul o vor reproduce mecanic.

Amy Krolevetskaya, co-fondator Novakid și director de cercetare și metodologie lingvistică: „Metoda de predare a Novakid se bazează pe teoriile de învăţare a unei limbi secundare elaborate de Asher, Thornbury, Krashen şi Chomsky, fiind potrivită în mod special pentru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Cu abordarea sa unică şi practică de învăţare, oferă o experienţă personalizată unei generaţii care are deja competenţe digitale.”

Realitate virtuală și augmentată, în cursuri pentru copii

Programul pune la dispoziție o serie de jocuri ce au ca scop facilitarea însușirii cunoștințelor, dar și o serie de tururi virtuale, în care profesorii și copiii pot călători în, de exemplu, muzee și galerii de artă.

Toate acestea, împreună cu materialele didactice, oferă elevilor șansa de a-și dezvolta aptitudinile de comunicare într-un timp mult mai scurt (schimbările fiind vizibile după doar două-trei luni). Structura cuprinde cinci niveluri, iar fiecare nivel de studiu are la rândul său anumite unități, ce introduc un nou vocabular, noțiuni de gramatică, antrenează pronunția și exprimarea. Durata unei ședințe este de 25 de minute, acesta reprezentând timpul optim pentru menținerea atenției și asimilarea informațiilor noi în rândul celor mici.

Lecțiile se achiziționează accesând contul propriu creat pe https://www.novakidschool.com/ro/. Părinții se pot abona la 1, 2 sau mai multe lecții pentru o perioadă de 4, 12 sau 24 de săptămâni. La fiecare 4 săptămâni va fi returnat un procent de 50% din costul cursurilor neutilizate.
La fel de important: părinții pot monitoriza evoluția copiilor și prin intermediul unei aplicații mobile, iar avansarea copiilor de la un nivel la altul este semnalată și se realizează în funcție de progres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here