Editura Art Klett, o nouă provocare pe piața de carte educațională

0
1324

După mai bine de 16 ani de existență, Grupul Editorial Art, o companie cu capital exclusiv românesc care domină, prin calitate și diversitate, mai multe domenii editoriale (între care cartea cu profil educațional și cartea pentru copii), face pasul către o dezvoltare internațională, prin asocierea cu un nume major al cărții educaționale: Grupul Editorial Klett din Germania. Cele două grupuri editoriale vor dezvolta o nouă entitate, o editură dedicată exclusiv cărții cu profil educațional din România: ART KLETT .

Înființată în anul 1897 la Stuttgart, Ernst Klett Verlag este o editură germană de tradiție care, prin calitate și seriozitate, a reușit să se impună în ultimele decenii pe mai multe piețe internaționale. Klett vine alături de Art cu o bogată experiență educațională prin care să completeze și să dezvolte portofoliul deja impresionant cu care Art Educațional s-a impus pe piața românească.

Departamentul său editorial de excepție și colaborările Grupului Editorial Art cu cei mai buni profesori din țară au dus la apariția unor adevărate branduri de auxiliare didactice, precum Clubul Matematicienilor sau Caietul inteligent, serii care, împreună cu celelalte manuale și materiale de studiu alcătuiesc un sprijin real pentru mai multe generații de elevi, începând cu clasa pregătitoare și până la susținerea examenului de bacalaureat.

Art Educațional a promovat, în cei 16 ani de existență, profesorul activ și accentul pe elev, elementele cheie ale unei calități durabile în educație. De aici, efortul permanent pentru dezvoltarea unor materiale de studiu adaptate vremurilor, care să-i insufle elevului bucuria de a citi și de a învăța și dascălului, pe cea de a disemina educație.

Art Klett își propune să continue toate aceste demersuri, investind încă și mai multă energie, încă și mai multe resurse, pentru a aduce învățământul românesc la un nivel superior, european.

Subfinanțarea, intervenția politicului, lipsa accesului la formare europeană sunt factori care au afectat constant învățământul românesc, așa încât cadrele didactice, părinții și elevii au nevoie de un partener de nădejde în educație. În plus, cum tinerele generații își desăvârșesc educația în Europa, o educație cu metode, tehnici și materiale de nivel european, construită de data aceasta în România, nu poate fi decât un eveniment de bun augur pentru viitorul nostru, al tuturor.

 

Despre Grupul KLETT

Grupul Klett, unul dintre liderii mondiali ai cărții cu profil educațional, are sediul central în Germania și deține participații în peste 67 de companii, în 33 de locații din 15 țări. În anul 2016, acestea au adus pe piață peste 3.490 de noi publicații (dintr-un total de 47.100 de titluri disponibile), au asigurat 3.605 locuri de muncă și au generat o cifră de afaceri de 537 milioane euro.

Grupul Klett răspunde nevoii tot mai pregnante de materiale de predare interactive printr-o gamă bogată de manuale digitale, panouri interactive, software de aplicații și o platformă online pentru pregătirea lecțiilor. Mai multe detalii, pe www.klett.de

 

Despre Grupul Editorial ART

Grupul Editorial ART, înființat în anul 2001, la București, s-a distins printr-o atenție deosebită acordată atât calității literare, cât și designului cărților pe care le-a editat. În prezent, Grupul Editorial ART a dezvoltat patru imprinturi majore dedicate unor categorii de public diferite și un segment întreg dedicat cărții cu profil educațional.

Editura Arthur se adresează copiilor cu vârste între 0-14 ani și este în acest moment cel mai important nume atunci când vorbim despre cartea pentru copii, publicând atât titluri clasice, cât și cărți premiate (Newbery, Caldecott sau Andersen), dar și cele mai bine vândute și apreciate serii internaționale (Jurnalul unui puști, Harry Potter, Însemnările unei puștoaice, Cronicile din Narnia ș.a.). În același timp, Arthur a dat tonul în susținerea unei literaturi autohtone de gen (Trofeul Arthur, colecția Cărțile mele). Mai multe detalii găsiți pe www.editura-arthur.ro

Editura YoungArt este continuarea firească a demersului de formare a publicului care a crescut alături de cărțile Editurii Arthur și se adresează adolescenților și tinerilor. Selecția de titluri cuprinde cărți clasice și bestselleruri contemporane, cărți care se bucură de cele mai înalte distincții în domeniu. Mai multe detalii, pe www.editura-youngart.ro

Editura Paladin se concentrează asupra unor genuri apreciate de milioane de cititori din întreaga lume: Fantasy, Sci-fi, Noir și Crime, reunind cărțile unor maeștri absoluți ai acestor genuri (Isaac Asimov, Arthur C. Clarke, Neil Gaiman, Dashiell Hammett ș.a.). Mai multe detalii, pe www.editura-paladin.ro

Editura Art a impus imaginea eleganței, a lecturii de plăcere, a lecturii ca stil de viață. Selecția de titluri este foarte atent construită, abordând o gamă largă de genuri, de la clasici ai literaturii, la texte teoretice majore, până la literatură contemporană de ultimă oră și titluri originale aparținând scriitorilor autohtoni. Mai multe detalii, pe www.editura-art.ro

Art Educațional deține în portofoliu manuale și auxiliare pentru cele mai importante discipline ale claselor 0-XII (matematică, română, istorie, geografie, biologie, engleză, franceză, germană, fizică, chimie), culegeri pentru cele mai importante teste și examene pe care elevii le au de susținut în timpul școlii (evaluările naționale, bacalaureatul), precum și caiete de vacanță, antologii de lecturi suplimentare, atlase sau ghiduri ale profesorului.

Despre Grupul Editorial Art

Grupul Editorial ART, înființat în anul 2001, la București, s-a distins printr-o atenție deosebită acordată atât calității literare, cât și designului cărților pe care le-a editat. În prezent, Grupul Editorial ART a dezvoltat patru imprinturi majore dedicate unor categorii de public diferite (Editura Arthur, Editura YoungArt, Editura Paladin și Editura ART) și un segment întreg dedicat cărții cu profil educațional (Art Educațional).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here