Economia incepe sa-si revina, dar incertitudinile persista

0
465
bani, inflatie, preturi

bani-echilibristicaO prima evaluare a trimestrului I din punct de vedere economic arata ca incertitudinea persista si consumul populatiei intarzie sa-si reia cresterea, dar investitorii imobiliari au inceput sa prinda curaj, semn ca au acces la finantari si pariaza pe o revenire in a doua parte a anului, potrivit Ziarului Financiar.

In plus, productia industriala isi continua cresterea determinata de cererea externa. Exporturile au crescut peste asteptari, astfel ca in ianuarie au ajuns sa depaseasca importurile, ceea ce s-a intamplat foarte rar in ultimii 20 de ani. Cresterea exporturilor a fost de 47,8% fata de aceeasi luna din 2010.

Desi au aparut usoare semne pozitive in constructii, semnalele nu sunt inca incurajatoare, iar problema principala ramane consumul.

in ceea ce priveste retailul, esti­marile jucatorilor sunt ca va iesi din recesiune in trimestrul trei. „Trimestrul unu a fost un trimestru de recesiune in comert. La fel va fi si trimestrul al doilea. Abia apoi vom vedea o stabilizare a situatiei. Pot spune insa ca daca facem comparatie intre primele trei luni ale acestui an si perioada similara a anului trecut, se observa totusi o stabilizare a situatiei”, explica Alexandrul Vlad, directorul general al Selgros Cash&Carry Romania. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here