Echipamentul de protectie pentru sezonul rece – alegerea muncitorilor responsabili

0
1087

Piata muncii solicita purtarea unui echipament de protectie , ale carui scopuri sunt asigurarea sigurantei muncitorilor si cresterea randamentului la locul de munca. Numarul de accidente la locul de munca, ce au avut loc din cauza nepurtarii sau purtarii necorespunzatoare a echipamentelor, a clasat Romania pe locul doi in intreaga Europa.

Echipamentul de protectie la locul de munca difera in functie de domeniu si de gradul de dificultate al actiunilor intreprinse de muncitori in timpul serviciului. Este indispensabil in domeniul constructiilor, in industrie, dar si in cazul lucrarilor de mentenanta sau al actiunilor intreprinse pentru curatarea spatiului public.

Imbracamintea, incaltamintea si accesoriile de protectie trebuie sa indeplineasca cerintele stabilite de Organizatia Internationala a Standardelor de munca. In functie de gradul de expunere la accidente de munca, angajatii trebuie sa foloseasca echipament de protectie de baza, la care se adauga, in functie de situatie, echipamente cu proprietati antistatice si antisoc, impermeabile, cu lamela din metal, incaltaminte conductiva sau izolatie impotriva frigului/caldurii. Categoria echipamentelor de protectie la locul de munca include imbracaminte impermeabila, manusi antichimice, incaltaminte de protectie, echipament de inalta vizibilitate, ochelari de protectie (protejeaza ochii de radiatiile UV) si casti.

Compania Safety One comercializeaza echipamente de protectie pentru domenii si industrii variate, indispensabile pentru impiedicarea accidentelor la locul de munca. Safety One comercializeaza produse de uz general, dar si echipamente pentru conditii extreme.

Combinezoanele se inscriu in categoria echipamentelor de protectie necesare muncitorilor. Ele pot fi combinate cu mastile de gaze sau sistemele speciale pentru respiratie. Necesitatea combinezoanelor este data de riscul la care se expun muncitorii, in special in momentul in care intra in contact cu gaze lichefiate. Materialul din care este realizat combinezonul oferit de Safety One are  o durabilitate sporita si proprietati antistatice. In alegerea combinezonului potrivit sunt esentiale gradul de permeabilitate, gradul de umiditate si tipul de rezistenta la caldura.

Safety One ofera o gama diversificata de articole de imbracaminte pentru sezonul rece. La calitatile necesare echipamentelor pentru protectia muncitorilor, iarna se adauga si protectia impotriva temperaturilor scazute, a vantului si a umiditatii. De aceea, compania ofera jachete si geci rezistente la frig, combinezoane calduroase, veste de protectie impotriva vantului, pulovere si hanorace, dar si manusi si fesuri. Jachetele sunt dotate cu gluga, au aerisire posterioara si sunt gandite in asa fel incat sa fie purtate in conditii meteorologice neprielnice. Pe langa detaliile tehnice, jachetele oferite de Safety One sunt durabile si practice; ele pot fi dotate cu bande reflectorizante si buzunare.

Purtarea manusilor si a fesurilor la locul de munca difera prin esenta de purtarea lor in viata de zi cu zi. Manusile utilizate pe santier trebuie sa fie in asa fel confectionate incat sa ofere protectie impotriva frigului si posibilitate de miscare. Materialul nu trebuie sa fie rigid si trebuie sa permita usurinta in miscari. O alegere potrivita in astfel de situatii este reprezentata de manusile fara degete, insa Safety One ofera si manusi intregi, ce au dexteritate la nivel inalt, mai ales in zona degetelor si in zona palmei.

In special in domeniul constructiilor, castile de protectie sunt indispensabile din cauza gradului ridicat al riscului de accident la locul de munca. Magazinul online comercializeaza casti de protectie din materiale precum polipropilena sau ABS, ce au certificare CE. In cazul castilor pentru domeniul constructiilor, ele pot fi realizate cu varful extins. Acest procedeu minimizeaza efectul de orbire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here