Echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a câștigat competiția E.ON Energy Challenge, ediția 2024

0
533
  • Cinci echipe dintre cele 11 înscrise s-au calificat în finala care a adus premii de peste 6.600 de euro pentru primele trei clasate;
  • DBS Energy Solutions este alegerea juriului din acest an;

 

Cele cinci echipe finaliste în competiția studențească E.ON Energy Challenge încheie astăzi o săptămână plină de activități, dar și de provocări și emoții pe măsură.

 

Sesiunile de mentorat alături de specialiști E.ON, derulate în cadrul „Energy Challenge Academy” pe parcursul ultimelor patru zile, au adus nu doar informații utile pentru etapa finală a concursului, ci și oportunități de explorare prin metode de brainstorming tehnic, marketing, cybersecurity și public speaking.

 

E.ON Energy Challenge 2024 a fost un eveniment de nota 10, nu pentru că am celebrat ediția cu numărul 10, ci pentru că am avut proiecte extraordinare. M-au impresionat în mod special ambiția și hotărârea acestor studenți de a demonstra că inventivitatea nu are limite. Entuziasmul lor a fost molipsitor și ne-a confirmat că noi suntem singurii care ne punem limite”, a declarat Roxana Băndilă, director Divizia Resurse Umane E.ON, la finalul competiției.

 

Echipele și proiectele câștigătoare:

 

Locul I: Echipa DBS Energy Solutions a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava care a propus soluții inedite pentru protecția panourilor fotovoltaice și care a primit premiul cel mare în valoare de 3.000 de euro.

Locul II: Echipa Grid Guardians a Universității „Transilvania” din Brașov care a convins juriul cu o aplicație software pentru reducerea consumului de energie și care a fost recompensată cu experiențe în valoare de 600 euro/membru echipă.

Locul III: Echipa Hydro Vault de la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești și Universitatea Politehnică București care a prezentat o strategie inovativă pentru cuplarea și optimizarea sectoarelor industriilor petroliere prin utilizarea hidrogenului ca element de legătură – propunere recompensată cu experiențe în valoare de 300 euro/membru echipă.

 

Finala competiției a avut loc vineri, 15 martie, la sediul companiei E.ON din Târgu Mureș și a reunit echipe de la Universitatea „Ștefan cel Mare” (Suceava), Universitatea „Transilvania” (Brașov), Universitatea „Al. Ioan Cuza” (Iași), Universitatea Petrol-Gaze Ploiești și Universitatea Politehnică București.

 

Notă pentru editor:

 

E.ON Energy Challenge a debutat în anul 2015 și, de atunci, a antrenat 428 de studenți din diferite centre universitare din România. Proiectele prezentate pe parcursul acestor ani au oferit soluții inovative, unele dintre acestea fiind implementate în cadrul companiei E.ON.

Câștigătoarea ediției 2023 și a marelui premiu în valoare de 3.000 de euro a fost desemnată echipa Universității „Transilvania” din Brașov, proiectul „ArtByte” fiind considerat cel mai inedit dintre cele prezentate. Pe locul al doilea s-a clasat echipa de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași cu proiectul „Medenic” – un instrument software util pentru persoanele care doresc să apeleze la servicii medicale, iar cel de-al treilea loc a fost ocupat de echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava cu proiectul „DBS Energy Solutions”.

 

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 19 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid și E.ON Energie România, acestea desfășurând activități de distribuție de energie electrică și gaze naturale pentru 3,6 milioane de clienți, respectiv de furnizare a energiei și a soluțiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienți. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here