Echipa Business Adviser va ureaza Sarbatori Fericite!

0
871
business-adviser

business-adviserFie ca Iubirea, Intelepciunea, Increderea si Generozitatea sa va insoteasca pretutindeni!  Sarbatorile de anul acesta sa va umple sufletul de bucurie, incredere, speranta si iubire. Iar Mosul sa aduca cele mai dorite si neasteptate cadouri voua si celor dragi.   Este vremea unui nou inceput, unui nou drum plin de sperante, fericire si sentimente nobile. Este vremea sa zambim,sa traim  frumos , iar  Nasterea  Domnului sa  ne umple sufletele de caldura, bunatate, intelepciune si credinta.

  Semificatia sarbatorii de Craciun  

 

craciun

  Aceasta sarbatoare sfanta, veche de peste doua milenii, sarbatorita pretutindeni in lume, reprezinta emotie, liniste, bucurie in sufletele tuturor. Sarbatoarea Craciunului reprezinta Nasterea Domnului Iisus Hristos. Colindele care vestesc nasterea lui Iisus cel trimis de Dumnezeu sa mantuiasa oamenii de pacate, sunt intr-adevar minunate. Colindatorii vestesc Nasterea Domnului si  aduc prosperitate.
Printre cele mai cunoscute sunt: „Steaua”, „O, ce veste minunata”,”Trei pastori”, “Cantec de Craciun”, “Aseara pe inserate”, ce vestesc Nasterea Domnului, si “Plugusorul”, care este specific Anului Nou.
Obiceiul stravechi al colindului din casa in casa, cantand cu veselie, primind daruri este cea mai mare bucurie a copiilor. O alta bucurie o  reprezinta Bradul de Craciun, care ramane verde tot timpul anului si ne aduce in case mirosul padurii, fiind simbolul   vesniciei. Intreaga familie participa, in Ajunul Craciunului, cu veselie la ritualul impodobirii bradului cu globuri multicolore, beteala, dulciuri si beculete colorate. Sarbatorile de Craciun sunt minunate mai ales in sate unde se respecta traditiile stravechi.

In anumite zone ale tarii se intalneste cantarea religioasa numita  “Irozii”, care infatiseaza misterul Nasterii Domnului. Cu aceasta ocazie, gazdele impart colindatorilor covrigi, nuci, mere si colaci. In Moldova, se intalnesc jocurile cu masti. Personajele sunt capra, ciobanul, tiganul, ursul. Toate colindele si jocurile cu masti marcheaza sarbatorile de iarna si totodata le aduc prosperitate celor colindati. In Moldova, se intalnesc jocurile cu masti. Personajele sunt capra, ciobanul, tiganul, ursul. Jocul numit „capra”, a devenit un ritual menit sa aduca rodnicie anului care urmeaza, iar boabele care se aruncau de gazda peste cortegiul „caprei”,  aduc o recolta bogata.  Peisajul de iarna este emotionant: casutele sunt luminate, pe la geamuri se regasesc luminite colorate.  Amintirile sarbatorilor de Craciun din copilarie ne umple sufletele de bucurie.
Craciunul este asociat  cu puritatea zapezii si este o sarbatoare emotionanta mai ales pentru copii care asteapta sosirea lui Mos Craciun .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here