Ecaterina Andronescu este din nou ministru al Educatiei

0
665
educatie

educatiePresedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei, informeaza Administratia prezidentiala. Administratia prezidentiala anunta, in cursul diminetii, ca ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre Ecaterina Andronescu in functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 2 iulie, la ora 18.00.

„Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 2 iulie a.c., Decretul de numire in functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a doamnei Ecaterina Andronescu”, informeaza Administratia prezidentiala.

Presedintele Traian Basescu aprecia potrivit ca ministrul desemnat al Educatiei Ecaterina Andronescu sa depuna la cabinetul premierului o declaratie pe propria raspundere ca in teza sa de doctorat nu a plagiat si sa se asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate.

„Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de investire, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, ca ar considera potrivit, ca, inainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu sa depuna, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat. De asemenea, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a mai transmis, in scrisoare, ca ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu sa asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate, conform normelor legale in vigoare”, mai preciza Administratia prezidentiala.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, nominalizata ca ministru al Educatiei, a declarat, luni, intrebata despre faptul ca presedintele apreciaza potrivit sa depuna o declaratie ca nu a plagiat, ca ea nu a facut niciodata acest lucru si ca intreaga sa cariera e construita pe munca si onestitate.

„N-am fraudat, nu am fost participanta la frauda si nu o sa fiu niciodata participanta la frauda si cred ca fiecare este responsabil pentru ceea ce face el. (…) Dovezile ca nu am plagiat rezulta din analiza activitatii mele pe tot parcursul ei”, a precizat Andronescu. Ea a subliniat ca toata cariera si-a construit-o pe munca si pe onestitate.

„In acesta cariera profesionala sunt mai multe trepte pe care le parcurgi de jos, de la pozitia de asistent stagiar, sef de lucrari, conferentiar, profesor si conducator de doctorat. Fiecare etapa pe care o parcurgi se depune un dosar, se constituie o comisie, apoi ce spune comisia trece prin votul consiliului profesoral, prin votul Senatului Universitar si a ajuns la CNATDCU”, a aratat acesta.

Intrebata daca va exista vreun risc sa se vorbeasca, la un moment dat, de plagiat in cazul sau, ea a raspuns negativ. „Eu cred ca trebuie sa ne linistim putin si sa ne apucam de lucruri care ard in scoala romaneasca. Va asigur ca acest lucru nu se va intampla in ceea ce ma priveste”, a declarat senatorul PSD.

Ecaterina Andronescu a aratat ca altele sunt prioritatile sistemului educational, printre care clasa pregatitoare, care este total descoperita, examenele de sfarsit de an. Premierul Ponta a precizat referindu-se la solicitarea presedintelui Basescu, ca ministrul desemnat la Educatie, Ecaterina Andronescu, sa depuna o declaratie ca nu a plagiat si ca nu este incompatibila, ca sefului statului ii place sa intretina scandalul la Educatie si ca el nu marseaza.

„Presedintele nu a venit cu nicio conditionare. Ca si la domnul Hasotti, domnului presedinte Basescu ii place sa intretina scandalul asta. Eu nu marsez la asa ceva”, a spus Ponta.

El a subliniat ca Ecaterina Andronescu va depune juramantul la ora 18.00, dar a evitat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor referitoare la depunerea de catre Andronescu a declaratiei solicitate de presedinte. „Am o rugaminte mare la dumneavoastra: eu o sa fac eforturi cat pot de mari. Va intereseaza tot felul de scandaluri, de certuri. Nu mai vreau scandaluri si cearta. Doamna Andronescu la 18.00 va depune juramantul, dupa care are foarte multa treaba la Ministerul Educatiei”, a spus Ponta. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here