E.ON și Plimob finalizează construcția unei centrale fotovoltaice de 1 MW

0
1147
  • Vor fi instalate 2.400 de panouri solare;
  • Centrala va genera 227 MWh de energie electrică;
  • Emisiile de CO2 vor fi reduse cu circa 270 de tone pe an;

 

 

E.ON Energie România și Plimob, fabrica de scaune din Sighetu Marmației, județul Maramureș, finalizează luna aceasta construcția unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 1 MW, în urma unei investiții în valoare de aproape 775.000 de euro.

Centrala va avea 2.400 de panouri fotovoltaice montate pe acoperișurile a trei clădiri ale fabricii Plimob din comuna Sarasău, pe o suprafață de aproximativ 15.000 de metri pătrați.

Creșterea competitivității, eficiența energetică, stabilizarea costurilor lunare cu energia și, totodată, reducerea amprentei de carbon sunt beneficii care fac ca investiția într-o centrală fotovoltaică să fie profitabilă, dar și sustenabilă. În acest an, E.ON a finalizat și predat partenerilor economici 68 de centrale fotovoltaice, fiecare proiect realizat, cum este și acesta cu Plimob, reprezentând încă un pas pe care-l facem împreună spre o economie pusă în mișcare de energia verde”, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

 

Pentru a putea folosi resursele naturale trebuie mai întâi să le protejezi. După investiițile făcute pentru dotarea cu utilaje și capacități de producție ultamoderne, investiția în această centrală va aduce pentru Plimob S.A. reducerea consumului de energie electrică din rețea și va contribui în mare măsură la protejarea mediului, prin consumul de energie verde. Prin proiectul desfășurat în parteneriat cu E.ON se reduc emisiile de CO2 cu 270 tone pe an. Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producție”, a declarat Vasile Godja, director general Plimob.

 

Centrala fotovoltaică va asigura Plimob circa 1.227 MWh pe an de energie electrică, acoperind 14% din energia necesară în procesul de producție.

 

Începând din anul 2019 și până în prezent, E.ON a finalizat peste 150 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producția totală de energie fotovoltaică depășește 36 GWh pe an, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu aproximativ 8.000 tone pe an.

 

Despre Plimob

Societatea PLIMOB S.A. este înființată în anul 1990, cu sediul în Sighetu Marmației, cu capital românesc, integral privat. Plimob S.A. este cel mai mare producător de scaune, tâmplărești și pliante, cea mai mare parte a producției (98%) fiind destinată exportului. Plimob S.A. mai produce brichete și peleți. Pentru ca cei 1.200 de angajați să- și desfășoare actvitatea în condiții optime, Plimob S.A. a investit de-a lungul anilor în utilaje performante și în construcția de hale moderne, ceea ce i-a permis să se mențină pe piața producției de mobilă.

 

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit peste 2 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here