Dynamic Selling Group unifică operațiunile Teraplast și Ramplast, cei mai mari producători de profile PVC din România

0
1455

 

București, 15.02.2021: Dynamic Selling Group reunește, sub aceeași echipă managerială, cele mai importante facilități de producție și branduri românești de profile PVC – Ramplast și Teraplast – consolidându-și astfel poziția de jucător european semnificativ pe piața tâmplăriei din PVC.

 

 

Dynamic Selling Group anunță perfectarea achiziției diviziei de profile PVC Teraplast, în urma avizului favorabil transmis de către Consiliul Concurenței referitor la această tranzacție. Grupul de firme Dynamic atinge astfel o capacitate de producție, extrudare și prelucare PVC de peste 20.000 tone anual, devenind unul dintre cei mai mari și importanți lideri zonali europeni.

 

“În mod cert, în acest moment, Dynamic Selling Group reunește cea mai puternică echipă de specialiști în domeniul producției și distribuției profilelor PVC din România. Parteneriatul cu Teraplast – cărora le mulțumim pentru colaborare și încredere – alături de Ramplast, producător aflat deja în portofoliul nostru, profilează nu doar cea mai mare facilitate de producție din țară, dar și un leadership pe piața autohtonă și zonală. Valoarea totală a achiziției, incluzând costurile contractuale,  operaționale și logistice se ridică la 7 milioane de euro, dar noi considerăm că, mai prețios decât brandul sau utilajele, este expertiza pe care Dynamic o capitalizează prin toată echipa de producție sau distribuție pe care o reunim și cărora vrem să le furnizăm un mediu dinamic de dezvoltare, perfecționare și progres.” a declarat Cristian Stoleru, co-owner Dynamic Selling Group.

 

Fabrica de profile PVC Teraplast va fi relocată pe platforma din Râmnicu Vâlcea, pe care activează deja Dynamic. Grupul de firme Dynamic va realiza o tranziție echilibrată și se va asigura că întreg procesul de producție sau livrare se vor desfășura fără sincope.

Dynamic Selling Group se va concentra pe expansiunea comercială prin consolidarea piețelor externe pe care activează deja, dar și prin abordarea unor zone noi.

 

“Achiziția diviziei de profile PVC Teraplast completează oportun strategia de dezvoltare a gupului Dynamic. După preluarea Ramplast, în 2018, consecvenți valorilor care ne-au motivat și inspirat mereu – dinamism, flexibilitate, performanță, am monitorizat constant eventuale oportunități care s-au materializat în această tranzacție. Scopul nostru, în perioada următoare, este să ne concentrăm pe activitatea de export, nu doar din rațiuni de profitabilitate și expansiune comercială, ci aspirând la o recunoaștere europeană a calității și performanței produselor românești, pe care le fabricăm în țară. Cifra de afaceri a grupului Dynamic în 2021, pe care o estimăm în jurul valorii de 70 milioane euro, ne validează ca producător strategic și pivot structural în acest domeniu. Rămânem conectați și receptivi la orice oportunitate.”, a declarat Gabriel Stoian, co-owner Dynamic Selling Group.

 

Grupul de firme Dynamic, fondat în 2004, a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri consolidată de peste 50 milioane de euro, având aproximativ 500 angajați. Infrastructura de distribuție a companiei include atât filiale în marile orașe ale țării, dar și rețele comerciale în Serbia, Ungaria și Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here