Dublin, inima Irlandei – un articol realizat de Televiziunea nationala de turism TRAVEL MIX: www.travelmix.ro

0
787
dublin1

dublin1Una dintre cele mai dinamice capitale ale lumii, Dublin, cel mai mare oras al Irlandei, ti se dezvaluie privirii de pe malurile raului Liffey. Cu un farmec aparte, care deriva atat din istoria si cultura irlandeza, cat si din felul de a fi al oamenilor, Dublin iti ofera si cladiri vechi, provinciale parca, si restaurante elegante, magazine stilate si hoteluri rafinate.

Foarte patrioți, mandri de țara lor și de patronul lor spiritual, Sfantul Patrick, irlandezii te vor primi in capitala lor curioși și cu brațele deschise, dornici sa afle mai multe despre tine, despre țara de unde vii, și dornici sa iți arate ca ești in cel mai frumos oraș din lume.
dublin2O urbe verde, Dublin are multe parcuri publice, dintre care cele mai cunoscute sunt Parcul Phoenix, parcul Herbert si parcul St. Stephen’s Green. Centru cultural și istoric, orașul ofera nenumarate atracții turistice: Muzeul Scriitorilor din Dublin, Muzeul James Joyce, casa unde a copilarit George Bernard Show, Muzeul Bram Stocker, Muzeul Irlandez de Arta Moderna (deschis in 1890), care deține o colecție bogata de haine vechi, mobila, obiecte de uz casnic și artizanat, sau Castelul Dublin, fondat in 1204 la ordinul Regelui John.dublin3
Cea mai veche catedrala din Dublin este Christ Church. Construcția ei a fost inceputa in sec. al XI-lea. Zonei vechi, ințesata de puburi, i se spune Temple Bar, de la numele celui mai faimos bar din zona. Cel mai vechi pub din Dublin, Brazen Head, dateaza de la inceputul secolului al XII-lea.
Inima orașului
Chiar in centru se afla Catedrala Sf. Patrick, simbol al Dublinului cunoscut și peste hotare. A fost ridicata pe locul unde se crede ca Sf. Patrick și-a botezat adepții la credința creștina. Din 1713 pana in 1745, diacon la catedrala St. Patrick a fost chiar autorul Calatoriilor lui Gulliver, scriitorul Jonathan Swift, care este inmormantat aici.
dublinDaca te afli in Dublin, fa o vizita și celui mai vechi colegiu: Trinity, construit in anul 1592.  Trinity Colege este cea mai prestigioasa universitate din Irlanda și una dintre cele mai cunoscute din Europa. Printre foștii sai studenți se numara Jonathan Swift, Samuel Beckett, Oscar Wilde. Colegiul Trinity este, de fapt, un mare complex cu peluze ingrijite, cladiri istorice, scuaruri pietruite. Poți opta pentru un tur ghidat al Trinity College, contra unei taxe de 10 euro.
Distileria Old Jameson, care se afla chiar in inima Dublinului, concentreaza esența Irlandei: whiskey-ul. Istoria și o parte dintre tainele acestei bauturi pe care irlandezii o numesc „apa vieții” ți se desfașoara in fața ochilor, iar dupa ce faci turul distileriei, poți lua parte la o degustare, la bar.
Irlandezii sunt faimoși și pentru berea neagra, așa ca nu rata celebra Guinness. Rețeta dupa care este realizata a ramas nechimbata din secolul al XVIII-lea. Orzul, apa, hameiul si drojdia sunt amestecate astfel incat gustul și culoarea sa fie inconfundabile. Așa cum sunt, de fapt, gustul și culoarea intregului oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here