Drepturile salariale castigate in instanta de angajati nu vor include si cheltuieli de judecata

0
501
instanta

instantaDrepturile salariale castigate in instanta de catre angajatii Secretariatului General al Guvernului (SGG) si ai structurilor finantate prin bugetul SGG, care urmeaza sa fie platite acestora esalonat, nu vor include si sumele reprezentand cheltuieli de judecata, despagubiri, taxe judiciare.

 Prevederea este inclusa intr-un ordin semnat de secretarul general al Guvernului.

„Drepturile de natura salariala stabilite in favoarea personalului din cadrul Secretariatului General al Guvernului si al structurilor, organelor de specialitate ale administratiei publice centrale si institutiilor publice finantate prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prevazute prin hotarari judecatoresti devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, nu includ sumele ce reprezinta cheltuieli de judecata, despagubiri, taxe judiciare si altele asemenea”, se arata in document.

Fondurile pentru achitarea sumelor aferente transelor esalonate de plati vor fi alocate de la bugetul de stat pentru anii 2012, 2013 si 2014 si vor fi cuprinse in bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Sumele reprezentand drepturi salariale prevazute in titluri executorii vor fi platite pe baza de state nominale, altele decat cele pentru plata salariilor, si nu se cumuleaza cu drepturile salariale din luna platii.

In primavara acestui an, Guvernul a decis sa amane pentru intervalul 2012-2014 plata drepturilor salariale castigate in instanta de catre bugetari, totalizand peste doua miliarde lei, pentru a limita deficitul bugetar in 2010 si in anul urmator. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here