Doua nunti la Biserica de Gheata de la Balea Lac

0
715

Vineri si sambata, frumoasa Biserica de Gheata de la Balea Lac a gazduit primele cununii religioase din acest sezon.

Doi tineri englezi, iubitori ai frumusetilor montane din tara noastra, au dorit sa fie cei dintai temerari din acest sezon ce isi jura iubire vesnica si unire pe vecie in fata altarului de gheata si zapada din unicul lacas de cult de acest fel din Europa de sud- est
Cununia religioasa desfasurata in ziua de vineri a fost oficiata in limba engleza de protopopul evanghelic Dietrich Galter si Michael stefan Reger (Biserica Evanghelica, Parohia Carta).
insurateii, imbracati la “patru ace”, asa cum cere traditia pentru un asemenea eveniment, au avut alaturi la acest moment important al vietii lor cativa membri ai familiilor, precum si prietenii apropiati.
Dupa ceremonia religioasa, tinerii si invitatii lor s-au retras la Hotel de Gheata, unde responsabilii Ice Restaurant i-au servit cu un meniu special pregatit pentru acest eveniment (o parte a preparatelor si bauturilor a fost servita pe platouri, respectiv pahare de gheata). Aici a fost organizata si petrecerea de nunta, englezii bucurandu-se de acest eveniment pana tarziu in noapte.
Mirii si o parte a nuntasilor au ales ca loc de cazare pentru o noapte camerele “satelitului” cu igluuri din Complexul “Hotel of Ice” sau camerele din hotelul principal.
Sambata, Biserica de Gheata a gazduit o noua cununie, de data aceasta mirii si invitatii lor fiind romani, din apropiere de Bucuresti.
Spre deosebire de nunta din ziua anterioara, mirii si nuntasii de sambata au preferat o imbracaminte sportiva, adaptata perfect conditiilor de munte din acest sezon. (Tinerii a caror nunta s-a desfasurat sambata, la Biserica de Gheata, sunt pasionati de munte, aer curat si drumetii in natura.)
Dupa, participantii la nunta s-au indreptat catre Cabana Balea Lac, pentru a servi masa si a sarbatorii evenimentul.
Odata deschis, sezonul de nunti de la acest inedit lacas de cult va continua pana la sfarsitul lunii aprilie, cel putin o cununie religioasa urmand a mai fi organizata aici in perioada urmatoare.
De asemenea, obiectivul este pregatit sa gazduiasca si alte evenimente, private sau cu acces liber.

Adelina Grigoroiu
Director de marketing

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here