Dorin Chirtoaca a castigat alegerile pentru primaria Chisinau cu 50,6% din voturi

0
649
bifa-da-accept

bifa-da-acceptLiberalul Dorin Chirtoaca a castigat alegerile pentru primaria Chisinau cu 50,6 la suta din voturi, a anuntat Consiliul Electoral de Circumscriptie, dupa procesarea tuturor voturilor. Contracandidatul lui comunist, Igor Dodon, a obtinut 49,4 la suta, relateaza PRO TV Chisinau.

„Este timpul sa ducem schimbarea pana la capat. Multumim tuturor locuitorilor municipiului Chisinau, care au inregistrat cea mai mare prezenta la un scrutin local. Multumim celor care ne-au sustinut dezinteresat si, totodata, multumim celor care au votat impotriva contracandidatului nostru. Este optiunea lor si o respectam”, a declarat Chirtoaca, dupa anuntarea rezultatelor, relateaza Jurnal de Chisinau.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, rata de participare la vot a fost de 59,6 la suta , respectiv cu 3 puncte procentuale mai mare decat in primul tur al alegerilor locale, din 5 iunie.

Noul primar a promis ca de acum incolo capitala R.Moldova va reveni la normalitate „fara circ si show-uri politice”.

” in perioada 2011-2015 voi fi primarul tuturor, indiferent de optiunea politica a locuitorilor. Sa punem umarul cu totii si sa aducem in ordine primaria si restantele care mai sunt „, a adaugat Chirtoaca.

El a subliniat ca in aceste alegeri lupta a fost grea si complicata si le-a multumit celor care l-au sprijinit in aceasta campanie.

Noul primar ales a declarat ca aceasta victorie o consacra „tuturor luptatorilor pentru libertate si dreptate”.

Duminica s-a desfasurat cel de-al doilea tur al scrutinului pentru desemnarea primarilor, in 512 localitati din Republica Moldova, inclusiv la Chisinau, unde s-au infruntat actualul primar liberal Dorin Chirtoaca si candidatul Partidului Comunistilor (PCRM), Igor Dodon. (Mediafax)

 

Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here