Dominique Strauss-Kahn: Dezvaluirile in cazul Sofitel sunt de multe ori inexacte

0
633
usa-hotel-nu-deranjati

usa-hotel-nu-deranjatiFostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a declarat joi ca informatiile recente ce alimenteaza teza complotului in cazul Sofitel din New York au fost „de multe ori inexacte”. „Avand in vedere multiplicarea recenta a interpretarilor acordate evenimentelor ce ma implica,

trebuie sa spun ca nu sunt implicat nici in scrierile, nici in declaratiile sau marturiile cuiva, de multe ori inexacte”, a declarat Strauss-Kahn intr-un comunicat difuzat de avocatul sau, Frederique Baulieu.

„Asa cum avocatii mei au declarat cu fiecare ocazie, imi rezerv explicatiile pentru justitie, fie ea franceza sau americana”, a adaugat fostul director general al Fondului Monetar International. Intr-o carte intitulata „Afacerea DSK, contra-ancheta”, biograful si aparatorul fervent al lui Dominique Strauss-Kahn, Michel Taubmann, sustine teza unui complot impotriva fostului favorit la prezidentialele franceze, in care camerista de la Sofitel Nafissatou Diallo ar fi fost implicata.

„Dominique Strauss-Kahn a fost prins in capcana. Acest om nu a violat pe nimeni la New York, nici la Paris, nici in alta parte”, a afirmat Michel Taubmann miercuri pentru postul de televiziune Canal+. Conform acestuia, este „o chestiune politica, nu un scandal sexual”. Acesta carte a fost publicata la cateva zile dupa declaratiile unui jurnalist american, Edward Epstein, conform carora s-a dorit denigrarea reputatiei fostului sef FMI. Epstein evoca mai ales disparitia unui telefon si o scena de bucurie intre angajatii hotelului. intr-un interviu cu AFP, acesta conchide ca s-a dorit subminarea lui DSK pentru a „deraia” candidatura sa, fara a vorbi de un „complot politic” fabricat. Guvernul francez si hotelierul Sofitel au negat orice „complot”. Dominique Strauss-Kahn a fost arestat pe 14 mai la New York si acuzat de agresiuni sexuale contra lui Diallo, camerista a hotelului Sofitel din Manhattan, unde acesta isi petrecuse noaptea. Ancheta penala impotriva fostului director general al FMI a fost abandonata in august, insa cazul a stopat brusc ambitiile politice ale fostului ministru socialist si a provocat o serie de dezvaluiri referitoare la viata sa privata si obiceiurile „libertine”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here