DocProcess și PwC România încheie un parteneriat strategic pentru a sprijini mediul de afaceri în procesul de transformare digitală

0
1271

 

 

București, 13 Mai 2020 DocProcess și Departamentul de consultanță în tehnologie al PwC România formează un parteneriat strategic pentru a ajuta companiile în procesul de digitalizare, precum și pentru a dezvolta și implementa soluții tehnologice de ultimă generație pentru acestea. Parteneriatul vizează corporații locale și internaționale, precum și companii antreprenoriale de toate dimensiunile din diverse industrii.

“Foarte multe companii și activități sociale au putut funcționa, în ultimele două luni, datorită tehnologiei. Această perioadă a distanțării fizice a dus la o conștientizare mai rapidă a nevoii de a investi în tehnologii și în transformarea digitală. Astfel, observăm că, deși la nivel global costurile sunt reanalizate și tăiate din cauza încetinirii economiei, investițiile în tehnologie sunt considerate în continuare esențiale. De exemplu, sondajul global PwC CFO Pulse din luna mai arată că doar 16% dintre directorii financiari intenționează să amâne sau să reducă investițiile în transformare digitală, cu toate că 83% au în vedere renunțarea la investițiile în alte domenii”, a declarat Gabriel Voicilă, Partener Tehnologie, PwC România. Același sondaj arată că aproape jumătate dintre directorii financiari la nivel global vor să grăbească automatizarea în noul context.

PwC România contribuie la acest parteneriat cu experiența în consultanță de afaceri și cunoștințele vaste ale proceselor de proiectare și ale nevoilor clienților. DocProcess este recunoscută pentru soluțiile sale de ultimă generație care sprijină organizațiile să migreze de la procesele pe suport hârtie către un univers complet digitalizat. Într-o primă etapă, PwC România va analiza și proiecta noi procese digitale. Ulterior, DocProcess va implementa produsele sale software customizate pe recomandările PwC și va asista la integrarea ecosistemului de business al beneficiarului pe platformele digitale.

”Suntem încântați de parteneriatul cu PwC România. Pentru noi, o companie antreprenorială, unirea forțelor cu un gigant global precum PwC reprezintă validarea soluțiilor DocProcess, dar și a modelului și valorilor noastre de afaceri”, a declarat Daniela Apolozan, CEO DocProcess. ”Credem cu tărie că orice companie poate beneficia de digitalizare, iar cei care vor înțelege primii acest lucru își vor redefini industriile lor. Ce am învățat cu toții din criza actuală, este că, pe lângă faptul că digitalizarea ne face viața mai ușoară, aceasta are o contribuție fundamentală în diferențierea afacerilor care vor supraviețui și prospera”, a adăugat Apolozan.

DocProcess are experiență în automatizarea proceselor de achiziții, vânzări, logistică și financiar-contabile. Cu suita sa integrată de produse, ce pornește de la contract management și până la facturarea electronică și reconcilierea plăților, DocProcess reduce erorile, facilitează munca la distanță și îmbunătățește productivitatea angajaților prin eliminarea sarcinilor repetitive din lista lor de activități. În 2019, DocProcess a primit o finanțare externă de la fondul de private equity, Morphosis Capital și, de atunci, compania și-a accelerat strategia de extindere pe piețele europene. În aprilie 2020, DocProcess a inaugurat un birou comercial la Paris, Franța.

Parteneriatul dintre DocProcess și PwC începe cu câteva proiecte aflate în desfășurare. Pe viitor, companiile partenere au în vedere posibilitatea de a duce colaborarea în afara granițelor, ținând cont de prezența globală pe care PwC o are, cât și de poziția emergentă a companiei DocProcess pe piețele europene.

Despre PwC Romania

Misiunea PwC este de a construi încredere în cadrul societății și de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din rețeaua PwC ajută oamenii și organizațiile să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o rețea de firme prezentă în 158 de țări cu mai mult de 276.000 de profesioniști ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri. Spuneți-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră și descoperiți mai multe informații despre noi vizitând site-ul www.pwc.ro.

PwC se referă la rețeaua de firme PwC și/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.

Despre DocProcess

DocProcess este o compania românească antreprenorială, înființată în anul 2005. DocProcess dezvoltă soluții de digitalizare în cloud pentru eficientizarea și automatizarea proceselor de achiziții, vânzări, logistice și financiar-contabile în cadrul unui ecosistem de business. În prezent, DocProcess oferă o suită de produse cheie, care ajută companiile să elimine hârtia și munca manuală repetitivă: DocXchange – platformă de automatizare Purchase-2-Pay și Order-2-Cash, DxArchive – platformă de management și arhivare în cloud și DxContract – soluție de contract management în cloud.

DocProcess are peste 3,500 clienți mari, jucători importanți locali și internaționali printre care Carrefour, Cora, Altex, Mondelez, Covalact sau Albalact. Soluțiile dezvoltate de DocProcess sunt utilizate de companii globale din retail și e-commerce precum și o gamă variată de industrii precum producție, logistică, servicii ca BPO (Business Process Outsourcing), dar și de companii de utilități, IT, fărma, asigurări și bănci. În 2019, DocProcess a atras prima investiție de la fondul românesc de private equity, Morphosis Capital. Compania are în prezent birouri în România (București și Brașov) și Franța (Paris și Grenoble).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here