Discutii Cotroceni: Cifrele de 20-24% pentru cota si TVA, greu de evitat

0
848
basescu-cere

basescu-cereGuvernul cauta solutii insa cifrele de 20% pentru cota unica de impozitare, respectiv 24% pentru TVA sunt greu de evitat, deja vorbindu-se despre acestea ca „despre o fatalitate”, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice, in urma discutiilor de la Cotroceni dintre presedinte si ministri.

„Inca se mai cauta solutii, dar este greu de evitat nivelul de 20-24% (n.r.: cota unica si TVA), deja se discuta ca despre o fatalitate”, au spus surse politice.

Sursele au precizat ca la discutii a participat si guvernatorul BNR Mugur Isarescu si ca unii ministri inca sunt la Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu i-a primit, la Palatul Cotroceni, pe premierul Emil Boc si pe membri ai Guvernului pentru a discuta despre negocierile cu Fondul Monetar International.

BNR se opune oricarei majorari a TVA, argumentand ca oricum colectarea este deficitara si ca o astfel de masura ar impiedica relansarea economiei si ar creste preturile, in timp ce FMI nu crede in beneficiile unei impozitari progresive pe salarii, potrivit unor surse guvernamentale.

„Banca Nationala se opune majorarii TVA. Probabil ca se gandesc ca vor rata tinta de inflatie al doilea an consecutiv in perioada de recesiune. Banca centrala argumenteaza ca o astfel de masura nu ar ajuta bugetul, pentru ca incasarea este oricum deficitara si s-ar ingreuna relansarea economiei. Cel mai probabil nu va fi o decizie privind TVA, va fi amanata pentru urmatoarea evaluare”, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a spus miercuri ca nu face nicio referire la masurile de politica fiscala inainte de a se ajunge o intelegere cu autoritatile romane, intrebat daca va fi majorata TVA.

„Nu voi vorbi despre masuri specifice de politica fiscala pana nu ajungem la o intelegere cu autoritatile romane”, a spus Franks, inainte de intalnirea cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Premierul Emil Boc si ministrii intentioneaza sa se reuneasca intr-o noua sedinta, in care sa fie analizate concluziile negocierilor cu Fondul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here