Directorul general impreuna cu 40 directori Omniasig, suspectati de falsificare de polite

0
1018

Procurorii fac 49 de perchezitii la sediile centrale si la sucursale ale societatIi de asigurari Omniasig din Bucuresti si din toate judetele, intr-un dosar in care a fost inceputa urmarirea penala pentru abuz in serviciu si fals intelectual. Directorul general si alti peste 40 de directori ai Omniasig sunt suspectati de implicare in falsificarea a aproximativ un milion de polite de asigurare, prejudiciul produs astfel statului fiind de cateva milioane de lei, au declarat surse judiciare citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, ancheta vizeaza mai multe persoane, printre care ar fi si directorul general al societatii de asigurare Omniasig, precum si toti directorii de sucursale si directorii de vanzari.

Cercetarile nu vizeaza si clienti ai Omniasig, acestia fiind considerati cumparatori de buna-credinta.

Conform surselor citate, atunci cand un client se prezenta pentru a-si incasa polita de asigurare, reprezentantii societatii il despagubeau, evitant astfel controale generate de eventualele reclamatii ale unor clienti nemultumiti.

Politistii estimeaza ca de la sediile Omniasig vor fi ridicate, in urma perchezitiilor de miercuri, „mai multe camioane de acte”, urmand ca, in zilele urmatoare, sa fie audiati si directorii societatii.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea de catre mai multe persoane a unor infractiuni de abuz in serviciu si fals intelectual, pentru care a fost inceputa urmarirea penala, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Potrivit sursei citate, in acest dosar, procurorii au facut, miercuri, 49 de perchezitii simultane la sedii centrale si sucursale ale unei societati de asigurare, situate in Bucuresti si in toate judetele din tara.

Surse judiciare au declarat ca perchezitiile au loc la sediile societatii de asigurare Omniasig.

La actiune participa si aproximativ o suta de ofiteri de politie judiciara de la Directia de Investigare a Fraudelor, cu suportul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii.

„‘ASF a luat act de comunicatul oficial al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie privind perchezitiile derulate la o societate de asigurarari. Pe masura ce Parchetul va oferi mai multe informatii, ASF va dispune masurile care sunt in competenta sa”, a transmis ASF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here