Directorul general al AGERPRES s-a intalnit cu ambasadorul Romaniei la ONU si cu secretarul general adjunct al ONU

0
699

Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES, alaturi de Ion Jinga, ambasador extraordinar si plenipotentiar, reprezentantul permanent al Romaniei la ONU, au avut o intrevedere cu Jan Eliasson, secretarul general adjunct al ONU, joi, 22 octombrie, la sediul ONU din New York.

In cadrul discutiilor au fost abordate subiecte ce tin de situatia conflictelor din Orientul Mijlociu, de modurile in care situatia emigrantilor poate fi imbunatatita, dar si de problemele cu care se confrunta jurnalistii ce transmit din zone de conflict. Secretarul general adjunct al ONU a subliniat nevoia de solutii pasnice pentru toate conflictele si dedicarea ONU in rezolvarea acestora.

Directorul general al AGERPRES a propus secretarului general adjunct al ONU demararea unei initiative comune a ONU si EANA (Alianta Europeana a Agentiilor de Presa), alaturi de toti actorii interesati de protectia jurnalistilor, pentru cresterea sigurantei acestora. Jan Eliasson a evidentiat importanta activitatii jurnalistilor, care isi risca viata pentru a informa publicul. Acesta i-a cerut lui Alexandru Giboi cateva idei in scris ca baza a viitoarei colaborari dintre ONU si EANA. Dr. Ion Jinga a subliniat, la randul sau, importanta activitatii mass-media si necesitatea ca aceasta sa isi desfasoare activitatea lipsita de amenintari de orice natura.

in cadrul vizitei din SUA, Alexandru Giboi va mai avea intrevederi cu CEO al Associated Press, Gary Pruitt si cu managementul editorial al AP, pentru a discuta viitoarea colaborare dintre AGERPRES si agentia americana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here