Directia Generala Antifrauda Fiscala lanseaza operatiunea „Cronos” in vederea combaterii muncii nedeclarate sau declarate partial

0
711

Inspectorii antifrauda din cadrul ANAF si inspectorii de munca din cadrul Inspectiei Muncii vor desfasura la nivel national actiuni de control operativ pentru prevenirea si combaterea muncii „la negru” si a celei subdeclarate in cadrul operatiunii „Cronos”, care se va desfasura in perioada 16.06 – 23.09.2016.

Vor fi vizate cu precadere firmele care activeaza in domenii de activitate precum: confectii, constructii, paza si protectie, curatenie, alimentatie publica, silvicultura, transport, comert, arhivare si depozitari. in aceste sectoare au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea fortei de munca fara forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare.

intrucat o mare parte dintre achizitiile fictive sau artificiale de bunuri si servicii, cu impact asupra TVA si impozitului pe profit, sunt deseori utilizate pentru a deconta sume care servesc, in realitate, pentru remunerarea unor persoane pentru munca prestata, inspectorii anitfrauda si inspectorii de munca vor controla prioritar firmele care activeaza in domeniile mentionate si care se incadreaza in profilele de risc generate de analizele documentare.

in cadrul actiunilor de control operativ, se va pune accentul si pe informarea contribuabililor (societati comerciale si salariati) cu privire la obligatiile legale ce le revin, riscurile la care se expun si sanctiunile contraventionale si/sau penale aplicabile in domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here