Digital Realty și Schneider Electric s-au asociat pentru a lansa inițiativa de economie circulară pentru centrele de date

0
622

 

 

Paris, Franța, 8 aprilie 2024 – Schneider Electric a încheiat un parteneriat cu Digital Realty (NYSE: DLR), cel mai mare furnizor global de soluții de interconectare pentru centre de date, soluții de colocare și interconectare independente de operator pentru a contura o inițiativă inovatoare de economie circulară la centrul său de date Paris 6 (PAR6).

 

Proiectul urmărește să prelungească și să mențină durata de viață a sistemelor mission critical la PAR6, inclusiv echipamentele sale electrice Schneider Electric de joasă tensiune și medie tensiune, aparatele de comutare și sursele de alimentare neîntreruptibilă (UPS) trifazate, în concordanță cu angajamentele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) ale Digital Realty.

 

Acesta include capacitatea de a reutiliza piese cheie ale infrastructurii și componentelor electrice, în timp ce inițiază noi programe de preluare, reciclare și recondiționare pentru a ajuta la reducerea deșeurilor electronice ale companiei, a emisiilor sale Scope 3 și eliminând utilizarea gazelor cu efect de seră dăunătoare (GES), cum ar fi SF6. În plus, această inițiativă, care include un plan de realizare a unei evaluări de întinerire a bateriilor – o premieră în industrie, menită să extindă ciclul de viață al bateriilor UPS VRLA – va adera la principiile cheie ale economiei circulare. În general, ambiția este de a crea o strategie care să permită Digital Realty să reproducă, să implementeze și să-și extindă inițiativele de circularitate în toate site-urile din Europa.

 

În următorii 3-5 ani, proiectul de circularitate este așteptat să ajute Digital Realty să economisească și să evite 50%-70% din carbonul încorporat în echipamentele sale LV, MV și UPS-uri trifazate, prelungind în același timp ciclul de viață al echipamentelor și permițând Digital Realty să-și îmbunătățească considerabil impactul asupra mediului.

 

„Ne adaptăm constant strategia și operațiunile pentru a face față provocărilor dezvoltării sustenabile: circularitatea echipamentelor, în acest caz a echipamentelor electrice, este una dintre pârghiile majore pentru decarbonizarea activităților noastre și a lanțului nostru valoric. Aici se realizează colaborarea noastră cu Schneider Electric, un partener de peste 20 de ani”, a declarat Fabrice Coquio, Senior Vice President și Managing Director Digital Realty, Franța. „A fi un bun cetățean global nu este doar o cale potrivită de acțiune, ci ține de bun simț în business și, pe măsură ce avansăm, ambiția noastră este să ne ajutăm clienții să-și atingă și să-și depășească obiectivele de mediu, valorificând în același timp serviciile noastre.”

 

La sfârșitul anului 2022, Digital Realty a abordat diviziile Schneider Electric Secure Power, Sustainability and Circular Economy, comandându-le un nou studiu de consultanță privind circularitatea, care să detalieze o serie de recomandări și îmbunătățiri în materie de sustenabilitate la centrul său de date PAR5, site-ul care a fost identificat inițial pentru prima fază de testare și analiză.

 

Începând cu sistemele sale de distribuție și UPS, Schneider Electric a întreprins o analiză detaliată a infrastructurii PAR5 a Digital Realty, compilând date de referință și explorând noi idei care ar accelera angajamentele sale de decarbonizare. În urma analizei, Schneider Electric a aplicat fiecare dintre diferitele cazuri de utilizare la principiile cheie ale economiei circulare, inclusiv programele de întreținere, reutilizare, recondiționare și reciclare, și a oferit Digital Realty o strategie de circularitate nouă și îmbunătățită, care a calculat beneficiile anticipate de business și de mediu – inclusiv o reducere a costurilor, CO2, gaze nocive și deșeuri electronice.

 

Strategia a detaliat, de asemenea, o abordare de implementare în patru etape care digitiza, prelungea, recondiționa și reutiliza echipamentele sale critice cu ajutorul partenerilor locali și includea preluarea, înlocuirea și eliminarea responsabilă a activelor sale de infrastructură fizică. Această abordare permite Digital Realty să modernizeze și să refolosească părți ale UPS-ului său trifazic, în timpul procesului de modernizare progresivă, întreținere și digitalizare ca parte a Planului său de service EcoStruxure.

 

În primele luni, proiectul de circularitate a realizat economii de 3,7 tone de CO2 ca urmare a modernizării, recondiționărilor și înlocuirilor echipamentelor UPS. De asemenea, se așteaptă economii suplimentare de emisii prin implementarea SM AirSeT de la Schneider Electric, aparatul de comutare MT fără SF6, care utilizează tehnologia consacrată a aerului și a vidului pentru a oferi operatorilor de centre de date sustenabilitate, eficiență și siguranță electrică sporită.

 

„În vreme ce creșterea centrelor de date europene atinge un nivel record, determinată de adoptarea AI, este imperativ ca operatorii din regiune să exploreze și să inoveze în abordările lor privind sustenabilitatea”, a declarat Marc Garner, Senior Vice President, Secure Power division, Schneider Electric, Europa. „Pe măsură ce privim spre viitor și cererea crește, este vital ca progresul tehnologic să se miște mână în mână cu principiile economiei circulare – asigurându-ne că reușim să construim centrele de date ale viitorului în mod responsabil pentru următoarea generație.”

 

Alte rezultate ale proiectului de economie circulară al Digital Realty vor fi dezvăluite în 2025. Pentru mai multe informații despre serviciile de sustenabilitate pentru centrelele de date ale Schneider Electric – vizitați site-ul web.

 

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie, prin intermediul unor soluții inteligente, este un drept fundamental al omului.

 

Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii de automatizări, software și servicii integrate pe zona energetică în timp real, pentru locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

 

Ne-am luat angajamentul să descoperim posibilitățile infinite ale unei comunități deschise, globale, inovatoare, care ne împărtășește țelul și valorile.

www.se.com/ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here