Despre economia și societatea digitală, la Microsoft Summit 2017

0
1267

Microsoft România anunță organizarea celei de-a cincea ediții a evenimentului anual Microsoft Summit. Microsoft Summit 2017 reunește ca de fiecare dată reprezentanți ai mediului de afaceri din România, invitați vizionari care au dat tonul unor transformări sistemice cu impact recunoscut la nivel internațional și cele mai noi tehnologii din business. Programul este conceput în așa fel încât să se plieze pe agenda încărcată a reprezentanților de top ai mediului de afaceri, fiind condensat într-o zi de conferințe, workshop-uri și seminare care încearcă să concretizeze viziunea noii paradigme digitale. Evenimentul va avea loc pe 7 noiembrie și va fi găzduit de Teatrul Național „I. L. Caragiale” București.

Ediția de anul trecut a adunat împreună aproape 900 de manageri reprezentând majoritatea industriilor active în economia românească, de la agricultură la cea financiară sau IT, 35 de vorbitori și peste 30 de ore de activitate în paralel, împărțite pe mai multe linii de interes.

Ceea ce încercăm să creăm cu Microsoft Summit nu este un moment de etalare a inovației tehnologice pe care Microsoft o aduce mediului de afaceri global, ci un punct de contact între mediul de afaceri local și cele mai noi evoluții ale domeniului – fie ele teoretice sau practice – contact care să poată contura o imagine cât mai concretă a viitorului comun. Trăim o epocă de transformare profundă, care modifică fundamental modul în care companiile trebuie să acționeze și să se prezinte în contextul unei lumi conectate, iar singurul mod de a naviga cu succes provocările și oportunitățile acestei transformări digitale este de a avea o viziune clară și acționabilă a viitorului,” a declarat Gabriela Matei, general manager la Microsoft România.

Primele nume anunțate din lista celor invitați să apară pe scena Microsoft Summit 2017 sunt Toomas Ilves, fostul președinte al Estoniei și April Rinne, șefa Comisiei pentru Economie Colaborativă la World Economic Forum.

Toomas Ilves a fost președinte al Estoniei între 2006 și 2016, perioadă în care țara a devenit cea mai avansată societate digitală din lume, finalizând cu succes tranziția sistemelor de informare și guvernare în mediul digital. Estonia este astăzi un studiu de caz al avantajelor dar și provocărilor pe care le aduce transformarea digitală la nivelul unei întregi comunități, iar cetățenia electronică estoniană este una oferită la nivel global.

April Rinne este liderul Grupului de Lucru pentru Economia Colaborativă în cadrul World Economic Forum, grup de lucru care analizează efectele și evoluțiile noilor modele economice aduse de epoca digitală. Raportul „Circular Economy Innovation & New Business Models Dialogue” emis de grup este una dintre cele mai comprehensive analize asupra fenomenului dintr-o perspectivă de business.

Evenimentul va avea loc pe data de 7 noiembrie, achiziția biletelor se poate face în rețeaua Eventim sau pe website-ul www.mssummit2017.ro . Până pe 15 august costul biletelor de acces în versiunea „Very Early Bird” este de 540 RON.

Despre Microsoft

Fondată în 1975, compania Microsoft (Nasdaq “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii, dispozitive şi soluţii ce ajută oamenii şi companiile să îşi atingă pe deplin potenţialul. Pentru mai multe informaţii, noutăţi şi perspective de la Microsoft, vă rugăm să vizitaţi Microsoft News Center la adresa http://news.microsoft.com.

Notă către editori: Link-urile web, numerele de telefon şi titlurile erau corecte la data publicării, însă este posibil să se fi modificat între timp. Pentru suport suplimentar, jurnaliştii şi analiştii pot contacta echipa Microsoft de răspuns rapid sau alte contacte din cele enumerate la adresa https://news.microsoft.com/ro-ro/pr-contacts/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here