Design industrial transformat in moda vestimentara

0
768

Rachel Galley, un designer de bijuterii de lux care a creat piese pentru celebritati de la Hollywood precum actrita Juliette Lewis si starul pop Lily Allen, a colaborat cu Honda pentru a produce o piesa futurista de design vestimentar din parti ale hibridului sportiv CR-Z.
Piesa atragatoare – inspirata din spiritul Honda, The Power of Dreams – este o reprezentare vizuala a unei aglomerari de ganduri.

Din partea principala coboara o coloana vertebrala curbata care leaga grafic capul de inima. Semnatura creativa a lui Galley este un finisaj texturat sub forma de fagure, asa ca, in aceste conditii a fost atrasa de ideea de a folosi grila masinii ca baza a piesei. Cristale rosii, albastre si verzi sunt amplasate in cadrul structurii astfel incat din unghiuri diferite, sa apara o culoare diferita. Acestea reflecta subtil sistemul de condus in 3 moduri: verde pentru ECON, albastru pentru NORMAL si rosu pentru SPORT.
Manipularea pieselor cheie auto s-a dovedit a fi o provocare interesanta pentru un designer care, de obicei, lucreaza cu metale pretioase. O mare parte din procesul de creatie a avut loc intr-un atelier auto in apropierea casei sale. „Cand eram copil, tatal meu, care a fost inginer, ma incuraja mereu sa-l ajut sa sudeze conductele, astfel ca experimentul cu parti componente ale Honda CR-Z a venit intr-un mod natural.” spune Galley.
”Texturile si obiectele naturale din viata de zi cu zi sunt o sursa de inspiratie constanta pentru mine, asa ca a fost interesant sa privesc masina intr-un mod foarte diferit. Ca parte a cercetarii mele, am petrecut un timp la fabrica Honda din Swindon Marea Britanie, unde am intalnit renumiti tehnicieni si am vazut modul in care masinile erau asamblate. Am invatat multe si chiar m-am bucurat cu adevarat de experienta la volanul unui CR-Z. Pentru ca imi petrec viata gandindu-ma la design, apreciez stilul modelului CR-Z si tehnologia hibrida.”
Honda CR-Z este primul model hibrid coupe din lume.
Pentru mai multe informatii va rugam contactati Polly Tracey – [email protected]
Tel: +44 203 1194 / +44 7825 874 039

Imagini la rezolutie mare sunt disponibile la cerere.
Solicitari cu privire la interviuri sunt bine venite.
Honda CR-Z
Honda CR-Z combina avantajele unui sistem de propulsie electric hibrid cu o transmisie manuala cu 6 trepte, intr-o caroserie coupe eleganta, provocand ideile preconcepute despre hibrizi si mentinand in acelasi timp consumul redus de combustibil si emisiile de noxe.
Modelul dispune de un sistem inovativ – sistemul de condus cu trei moduri ECON, SPORT si NORMAL.
Recent, modelul CR-Z s-a dovedit a fi, de asemenea, una dintre masinile cele mai sigure din Europa. EuroNCAP i-a atribuit acesteia un rating maxim de cinci stele, la testele de siguranta.
Pentru mai multe detalii despre modelul Honda CR-Z accesati www.hondasportyhybrid.com
Despre Rachel Galley:
Rachel Galley a absolvit scoala de Arta si Design din cadrul Central Saint Martins College in anul 2004 cu distinctia First Class Honours Degree in Design de bijuterii. A fost unul dintre cei 10 finalisti ai concursului Retail Jewellery 2008 din Marea Britanie la categoria Young Designer. De asemenea a fost distinsa cu premiul ”Cel mai bun designer de bijuterii” in 2009, la Londra, in cadrul renumitului eveniment Coutts London Jewellery Week.
inainte de a incepe propria sa afacere, ea a dobandit experienta lucrand cu marci de prestigiu de pe piata de lux: Links of London, Stephen Webster si Boodles.
Creatiile lui Rachel sunt elegante, captivante si placute, unele dintre acestea continand o doza de mister, ce le face unice si individuale.
Inspiratia pentru creatii vine din arhitectura, inginerie, istorie, sculptura, texturi naturale si obiecte din viata de zi cu zi. Tanarul designer adauga propria inovatie, o imbinare a compartimentelor ascunse sau containerelor ce permit utilizatorului sa interactioneze cu bijuteriile lor. Indicate sunt accesoriile si inchizatorile lucrate manual care dau o nota aparte fiecarei piese.
Rachel lucreaza la un studio de profil din cadrul Cockpit Arts, o organizatie care se descrie drept un „incubator de afaceri creative pentru 165 de designeri rezidenti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here