Descoperă România cu Peter Hurely la HyperFest

0
1276

Documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley”, realizat de redacția Video a AGERPRES, va fi difuzat, în premieră în București, la cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc – HyperFest, duminică, 30 octombrie.

După 15 ani lucrați în publicitate, timp în care a promovat tot felul de bunuri către români, irlandezul Peter Hurley, stabilit în țara noastră, a hotărât să promoveze de-acum românilor, bunul numit România. Nu e doar o călătorie, nu e doar o aventură, așa cum el nu e doar un străin venit pe meleaguri românești. Un irlandez, care iubește această țară, a plecat în 2012, pe jos, de la Săpânța până la Muzeul Țăranului Român din Capitală. A scris mai apoi o carte despre oamenii care l-au primit fără să-i ceară nimic în schimb. În drumul său, pas cu pas, Peter Hurley descoperă ce înseamnă România reală, țara care l-a primit cu brațele deschise.

Documentarul AGERPRES va rula duminică, 30 octombrie, începând cu ora 14:15, la Cinema EUROPA, intrarea fiind liberă.

Agenția Națională de Presă AGERPRES este partener media principal al festivalului, care va avea loc în perioada 26 – 30 octombrie, la Cinema Europa din capitală, și care va reuni scurtmetraje și lungmetraje românești și internaționale din 22 de țări.

Despre HyperFest

Festivalul Internațional de Film Studențesc – HyperFest este organizat de Universitatea Hyperion, Paradox Film și Dinadins și se desfășoară pe parcursul a cinci zile, în perioada 26 – 30 octombrie 2016, la Cinema Europa (Calea Moșilor, nr. 127). Vor fi proiectate scurtmetraje și lungmetraje din țări precum: Albania, Belgia, Bulgaria, Germania, Elveția, Israel, Letonia, Macedonia, Malta, Rusia, Republica Moldova, Slovenia. De asemenea, vor fi susținute master class-uri de oameni reprezentativi din industria filmului.

Despre AGERPRES

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informații echilibrate, cu caracter imparțial, și de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii și instituțiile din țară, dar și cea mai importantă sursă de știri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Agenția Națională de Presă AGERPRES

Biroul Comunicare, Branding şi Relații Internaționale

E-mail: [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here