Depozitarul Central a devenit membru ISSA

0
730

Depozitarul Central a devenit, pe 17 iunie 2016, membru ISSA (International Securities Services Association).

Participarea Depozitarului Central in calitate de membru al ISSA sustine procesul de dezvoltare durabila a pietei de capital, alinierea la tendintele globale existente in cadrul industriei serviciilor de valori mobiliare, precum si cresterea competitivitatii si atractivitatii pietei de capital din Romania in plan regional si european.

“Implicarea Depozitarului Central in aceasta asociatie confirma, inca o data, preocuparea permanenta pentru alinierea la standardele internationale, dezvoltarea de produse si servicii competitive si dezvoltarea pietei locale. Ne bucuram ca putem fi parte din aceasta organizatie care promoveaza implementarea celor mai bune practici si contribuie la dezvoltarea pietelor financiare in ansamblu si a serviciilor de post-trading, in particular”, a declarat Silvia Buicanescu, director general al Depozitarului Central.

„ISSA ureaza bun venit Depozitarului Central in calitate de membru al organizatiei, lucru ce va conduce la consolidarea reprezentarii infrastructurilor de piata, dar si a pietei de capital din Romania”, a declarat Urs Staehli, Secretar ISSA. “Admiterea depozitarilor centrali si a infrastructurilor de piata reprezinta unul dintre obiectivele principale ale ISSA pentru definirea si promovarea celor mai bune practici in mediul serviciilor de post-tranzactionare.”

ISSA este o asociatie non-profit, cu sediul in Zurich, avand aproximativ 110 de membri, printre care se numara infrastructuri de piata (din care 44 depozitari centrali si CCP), banci custode, societati de servicii de investitii financiare si alte institutii financiare din 50 de tari. in cei peste 35 de ani de activitate, ISSA a contribuit semnificativ la dezvoltarea industriei serviciilor financiare la nivel global, prin facilitarea interactiunii intre autoritatile de reglementare si participantii la pietele de capital. Prin intermediul intalnirilor anuale si a grupurilor de lucru pe care le organizeaza, ISSA a devenit un promotor in formularea si promovarea celor mai bune practici in mediul serviciilor post-tranzactionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here