Departamentul de Stat american saluta decizia Romaniei de a achizitiona avioane F-16

0
518
f16

f16Decizia Romaniei de a achizitiona avioane F-16 va intari capacitatea de aparare interna si interoperabilitatea cu fortele NATO, a declarat pentru MEDIAFAX un purtator de cuvant al Departamentului de Stat al SUA.

„Livrarea acestui sistem va spori considerabil interoperabilitatea Romaniei cu Statele Unite si cu celelalte state membre NATO, ceea ce va face din Romania un membru de si mai mare valoare, intr-o parte importanta a lumii, sustinand in acelasi timp nevoia legitima pentru propria aparare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american, Darby Holladay.

„Achizitia va permite Fortelor Aeriene Romane modernizarea flotei invechite, prin achizitionarea de aparate noi si aflate in uz, ceea ce va asigura atat propria aparare aeriana a Romaniei, cat si sustinerea operatiunilor coalitiei”. Totodata, achizitia „va contribui la realizarea obiectivelor de politica externa si securitate ale Statelor Unite, prin intarirea capacitatii Romaniei, un aliat NATO”, a adaugat purtatorul de cuvant american.

CSAT a aprobat, marti, propunerea MApN de achizitionare a 24 de avioane F-16 in uz, documentul urmand sa fie trimis Parlamentului spre dezbatere si decizie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here