Deloitte Romania readuce noul peisaj fiscal in atentia companiilor din tara

0
761

In contextul in care legislatia preturilor de transfer reprezinta una dintre temele importante in controalele fiscale derulate de autoritati, Deloitte Romania vine in sprijinul companiilor prin organizarea unei serii de evenimente in sase orase, in perioada ianuarie – martie 2016. in cadrul acestora, Deloitte isi propune sa analizeze impactul cerintelor de documentare prin prisma modificarilor aduse legislatiei referitoare la preturi de transfer, precum si impozitul pe profit din perspectiva noilor norme de aplicare ale Codului fiscal.

Seria de evenimente cu tema „Noi reglementari in domeniul Preturilor de Transfer si Impozitului pe Profit” va debuta, saptamana aceasta, la Oradea si Timisoara si va continua la Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi, Brasov si Bucuresti.

„Preturile de transfer au devenit, in ultima perioada, una dintre temele predilecte ale autoritatilor fiscale din Romania, lucru care se observa prin numarul tot mai mare al controalelor efectuate pe preturi de transfer practicate de catre contribuabili cu partile lor afiliate”, a spus Ciprian Gavriliu, Director Servicii fiscale, departamentul Preturi de transfer Deloitte Romania. „Acest fapt se datoreaza, pe de o parte, modificarilor din legislatia internationala, cum sunt Actiunile BEPS (Base Erosion Profit Shifting – Erodarea Bazei Impozabile si Transferul Profiturilor) emise de Organizatia de Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) in 2015 si, pe de alta parte, modificarii legislatiei fiscale autohtone, respectiv modificarea Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala, precum si emiterea normelor de aplicare a Codului fiscal”, a adaugat Ciprian Gavriliu.

Initiativa Deloitte Romania are loc si pe fondul dezbaterii publice a Ordinului ANAF privind conditiile de solicitare si prezentare a dosarului preturilor de transfer.

„Dorim ca, prin aceasta serie de seminare, reprezentantii companiilor locale sa aiba ocazia de a afla concret cum se contureaza noul peisaj fiscal, dar si care vor fi oportunitatile si dificultatile pe care le vor intampina in activitatea lor. Urmarim un dialog activ cu participantii, de aceea ii incurajam pe cei prezenti sa adreseze intrebari si sa propuna diverse situatii reale de business pe care sa le analizam impreuna”, a spus Dan Badin, Partener coordonator Servicii fiscale si juridice al Deloitte Romania.

Aceste seminare continua seria de intalniri ale consultantilor Deloitte cu antreprenorii locali, dupa o alta sesiune de evenimente de succes pe tema celor mai importante modificari din Codul Fiscal organizate in principalele orase din Romania, la finalul anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here