Del Negro, Frankstahl: Constructiile sunt in continuare in criza, in special in domeniul confectiilor metalice

0
869

Frankstahl Romania, subsidiara locala a grupului Frankstahl, lider pe piata austriaca de comert cu otel, a inregistrat, anul trecut, o crestere de circa 2% a cantitatiilor tranzactionate. Cifra de afaceri a stagnat la 21 de milioane de euro.

Compania are mai mult de 5.000 de tone de otel in stoc, disponibile pentru clienti. Cresteri ale cantitatilor vandute s-au inregistrat pentru profile si tabla. in schimb, vanzarile de tevi rectangulare, de instalatii si zincate au stagnat.

Pentru 2015, Frankstahl isi propune sa isi consolideze pozitia de lider pe piata de profile din Romania si estimeaza mentinerea cifrei de afaceri, pe fondul unei cresteri usoare, de cateva procente, a pietei de consum de otel. Piata romaneasca de consum de otel comercial depaseste 1 miliard de euro si 2 milioane de tone de otel tranzactionate anual.

“Sunt industrii inca in criza, care mentin consumul scazut pe anumite segmente, dar si domenii care anunta o revenire in 2015. Spre exemplu, in domeniul confectiilor metalice, constructiile nu si-au revenit asa cum era de asteptat. Mizez pe o revenire a constructiilor, dar si pe schimbarea strategiei la nivel de vanzator, pe o mai buna adaptare la noua situatie a pietei. Isi vor creste profiturile doar firmele care aduc valoare adaugata in procesul de vanzare si care vand intr-un mod profesionist”, a declarat Romano Del Negro, CEO-ul Frankstahl Romania.

Astfel, compania a lansat in 2014 platforma MyFrankstahl.ro, primul program corporate de fidelizare din industria otelului, cu o componenta de responsabilitate sociala integrata. Compania doneaza 10% din valoare punctelor acumulate de catre clienti pentru sustinerea unor noi industrii consumatoare de otel. Primul beneficiar al programului este Universitatea de Arte Bucuresti.

Activ in Cehia, Croatia, Ungaria, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Slovacia, Slovenia si, din 2008, si in Romania, Frankstahl International inregistreaza peste 1.500 de comenzi in fiecare zi si numara peste 1.000 de angajati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here