De Ziua Microfinanțării, micii antreprenori prind aripi să crească

0
658

 

București 17 octombrie 2023. Patria Bank și Patria Credit se alătură celei de-a 9-a ediții a Zilei Europene a Microfinanțării printr-o campanie ce susține antreprenorii și micile afaceri din mediul urban mic și rural să crească. În săptămâna 16 – 20 octombrie 2023, Ziua Microfinanțării este sărbătorită în cadrul Grupului Patria Bank printr-o ofertă specială: zero comision de acordare credit, pentru toate cererile de finanțare depuse în această perioadă către Patria Credit și către Divizia de Microfinanțare a Patria Bank.

Anul acesta dorim să vorbim mai mult despre rolul microfinanțării în viața micilor antreprenori, in special a micilor fermieri, și ce aduce aceasta pentru afacerile lor. Micii antreprenori prind aripi să crească atunci când au sprijinul financiar necesar pentru dezvoltare. Vedem an de an rezultatul în clienții noștri, în familiile și comunitățile lor. Succesul nostru constă în creșterea lor”, spune Raluca Andreica, CEO Patria Credit și Board Member în cadrul European Microfinance Network (Asociația Europeană a Instituțiilor de Microfinanțare).

Ziua Microfinanțării este încă un prilej să ne implicăm în sprijinul micilor antreprenori  din România. Este misiunea noastră, la Patria Bank, să îi sprijinim prin microfinanțare, să cream produse adaptate nevoilor lor, astfel încât micile lor afaceri să crească. Pe lângă spijin financiar, este nevoie de curaj ca să îți dezvolti afacerea, de aceea îi sărbătorim pe toți clienții noștri cu o ofertă speciala: zero comision de acordare credit în săptămâna 16-20 octombrie 2023.”  a completat Iliuță Jitaru, Manager Departament Microfinanțare în cadrul Patria Bank.

Inițiativa Ziua Europeană a Microfinanțării a fost lansată în 2015 pentru a atrage atenția asupra impactului sectorului microfinanțării în Europa, din perspectivă socială și economică. Celebrarea acestei zile urmărește în primul rând conștientizarea cetățenilor europeni cu privire la existența și la valoarea microfinanțării în combaterea excluziunii economice și sociale, precum și atragerea atenției asupra modului în care funcționează microfinanțarea în Europa și asupra ajutorului real oferit celor excluși din sectorul financiar tradițional.

Pentru detalii suplimentare: Vera Ularu, Coordonator Marketing și Comunicare, Patria Credit, [email protected], 0727.261.626

 

Despre Patria Bank | www.patriabank.ro 
Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor și afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizică națională și oferă produse și servicii bancare de baza 100% online tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia. Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) și BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). 

 

Despre Patria Credit | www.patriacredit.ro

Patria Credit IFN SA este o instituție financiară nebancară (IFN) care susține eforturile antreprenorilor din mediul rural și urbanul mic, precum și impactul lor pozitiv asupra comunităților acestora. Specializată în finanțarea agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC) și prima instituție financiară nebancară dedicată microfinanțării din România, cu aproape 20 de ani de experiență și mai bine de 17.000 de clienți finanțați. Istoria Patria Credit a început în 1996, inițial ca program al organizației World Vision, evoluând ulterior în fundație și apoi în IFN. În prezent, activitatea Patria Credit IFN este recunoscută de Codul European de Bună Conduită inițiat de Direcția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene, pentru calitatea și impactul activității de microfinanțare realizate în România. Parte a Patria Bank Group, Patria Credit IFN se implică în proiecte de susținere a agriculturii, de dezvoltare a spațiului rural și de relansare a educației agricole, precum Crescătoria de afaceri, Mândru să fiu fermier (alături de Fundația World Vision România), Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii (FD Agri) etc. În 2021, Patria Credit și Patria Bank au reactivat Fundația Patria Credit, prin intermediul căreia urmăresc reducerea excluziunii sociale, economice și financiare a comunităților rurale, promovarea popularizării practicilor agricole durabile, facilitarea creșterii noii generații de tineri fermieri și creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța dezvoltării comunităților rurale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here