De ce sa alegi Nordul Capitalei pentru locuinta ta?

0
764

In zona Bucurestii Noi urmeaza sa fie ridicate trei mall-uri: Victoria City Center, AFI Palace si Colosseum ;
In doi ani, metroul se va extinde catre nord-vestul orasului cu doua noi statii: Laminorului si Lac Straulesti;

In Nordul Capitalei, pretul mediu al locuintelor noi a ajuns la 1,087 euro/mp construit;
DaCasa Residence va include o gradinita privata cu servicii de top, iar apartamentele din Charme Residece au suprafete ce variaza intre 42 si 110 mp;
Nordul Capitalei a reprezentant, in ultimii ani, principala zona in care bucurestenii au vizat achizitia unei locuinte. Accesul rapid la retelele de transport in comun ce faciliteaza legaturi directe cu unele din cele mai importante centre de afaceri din Bucuresti, dezvoltarea spatiilor de retail din aceasta zona si nu in ultimul rand izolarea de zgomotul orasului, sunt principalele motive pentru care Nordul se afla, in continuare, pe lista tot mai multor persoane ce cauta o locuinta.
”Este foarte important ca locatia aleasa sa fie conectata cat mai eficient cu toate zonele de afaceri din oras. Este deja bine cunoscut ca acestea sunt concentrate in zonele centrale si de nord”, a declarat Mauro Lufino, Directorul General al companiei imobiliare Promo Seconda.
Metroul reprezinta poate singura modalitate de eficientizare a timpului necesar deplasarii acasa-serviciu-acasa intr-un oras cu o infrastructura rutiera subdimensionata si care nu beneficiaza de o linie de centura cu patru benzi de circulatie rapida. Astfel, in cazul bucurestenilor care opteaza pentru achizitia unei locuinte in Nordul Capitalei, distanta parcursa pana la birou poate fi neinsemnata, existand acces la statiile de metrou. Nu sunt deloc neglijate, insa, nici celelalte mijloace de transport in comun.
“In plus, tinand cont si de faptul ca majoritatea cumparatorilor au nevoie de scoli si gradinite in imediata proximitate, dar si de spatii de retail ample, zona de nord este o oportunitate pentru tot mai multi bucuresteni“, a mai adaugat Mauro Lufino.
Alaturi de toate acestea, clientii sunt interesati, fara indoiala, si de alte aspecte, pretul fiind unul dintre cele mai importante. Iar DaCasa Residence este unul dintre cele mai noi complexuri rezidentiale din zona de Nord a Capitalei ce urmeaza a fi finalizat in 2013. Acesta va fi compus, la finalizarea lucrarilor, din sapte blocuri ce vor totaliza 147 de apartamente si 48 de vile trifamiliale.
Preturile apartamentelor este cuprins intre 42.500 de euro si 70.000 de euro, iar cel al vilelor incepe de la 91.500 de euro si pot ajunge la 105.000 de euro. Dincolo de plasarea extrem de avantajoasa, dar si de preturile convenabile, DaCasa Residence va cuprinde si un centru comercial de 800 de metri patrat dar si o gradinita privata cu servicii de top, fiind astfel potrivita pentru orice familie.
Un alt imobil special creat pentru cumparatorii ce isi doresc o locuinta rafinata este si Charme Residece, din zona Pipera Tunari finalizat, deja, in acest an. Si in acest caz, preturile apartamentelor sunt, de asemenea, avantajoase, incepand de la 52.500 euro, si urcand pana la 135.000 euro in functie de suprafata si de numarul de camere pe care il doreste cumparatorul. Dezvoltatorul proiectului este firma Monsena, care a investit deja 1,700,000 de Euro in apartamente.
In ceea ce priveste numarul de unitati locative noi existente in Nordul Capitalei, conform ultimelor studii de piata realizate de analistii imobiliari, acestea ajung la aproximativ 2.850. Dintre acestea, 32%, respectiv 913 locuinte, sunt finalizate in 2011, in timp ce 26%, respectiv 748, in 2010.
La nivelul Bucurestiului, numarul de ansambluri finalizate anul trecut este cu 50% mai mic decat in 2009, an in care s-a inregistrat maximul (cca. 10.000) din scurta istorie a pietei rezidentiale de locuinte noi. in 2011 si 2012 se preconiza finalizarea a doar opt proiecte pe intreaga suprafata a Capitalei si fazele II si/sau III a inca noua proiecte demarate din anii 2005 pana in 2008.
Pretul mediu/mp construit la locuintele noi se situa in 2010 la 1,203 euro, iar in 2011 a ajuns la 1,058 euro, in scadere cu 12%, mentinand pentru inca un an trendul descendent. in zona de Nord a Capitalei, dar si in imprejurimi, pretul mediu a ajuns la 1,087 euro/mp construit.

Diana Metiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here