De ce firma dvs. are nevoie de factoring

0
1993

Factoring-ul sau facturajul este un serviciu bancar folosit deja și în România, prin care o firmă care are de încasat facturi vechi de la clienți poate să dispună mai repede de acei bani. Altfel spus, este vorba despre transformarea rapidă a facturilor în lichidități, iar această vânzare a facturilor va îmbunătăți situația financiară din firma dvs.

Succesul în afaceri este adesea determinat de managementul atent al numerarului. Menținerea unui flux de numerar sănătos este o provocare cu care se confruntă afacerile în creștere din fiecare industrie care tranzacționează cu clienții în condiții de credit. Unul dintre factorii cheie care determină dacă o afacere poate continua să crească și să îndeplinească comenzile este asigurarea că există un flux de numerar suficient pentru a menține operațiunile.

Finanțarea facturilor acoperă decalajul dintre momentul în care efectuați o vânzare și timpul în care se primește plata de la debitor, care este de obicei de la 30 la 90 de zile. De aceea, un serviciu precum cel de factoring, adică transformarea rapidă a facturilor firmei tale în lichidități poate fi un serviciu foarte important.

Iată câteva avantaje concrete ale factoring-ului.

1. Obțineți acces imediat la numerar fără a avea nevoie de un împrumut

Împrumuturile tradiționale sunt datorii care de obicei trebuie înregistrate în bilanț și deservite cu cheltuieli lunare de dobândă. Factoring-ul funcționează diferit, deoarece accelerează accesul unei firme la lichidități, bani pe care îi datorează către alți debitori. Acest tip de finanțare nu necesită contracte angajate pe termen lung.

2. Efectuați rambursări numai când intră banii

Factoring-ul nu este rambursat până când facturile originale nu sunt decontate de către clienții dvs. Nu există plăți ale dobânzilor, de fapt nu trebuie rambursat deloc finanțatorului, deoarece finanțatorul își încasează banii de la debitorii dvs. doar atunci când își plătesc facturile.

Companiile care oferă servicii de factoring, cum ar fi Instant Factoring, acordă capitalul de care firma ta are nevoie printr-un sistem online rapid și automatizat. Costurile sunt 100% transparente și ai acces oricând la toate detaliile din contul tău. De exemplu, o factură în valoare de 1.000 lei, scadentă în 60 de lei, poate fi „cumpărată” de la firma dvs. de către o companie de factoring contra sumei de 930 de lei.

3. Vă puteți concentra pe proiecte importante

Firmele se confruntă cu o mulțime de costuri pentru lucruri importante, iar plata este adesea lentă atunci când există o companie mare implicată în calitate de debitor. Este o combinație proastă. Factoring-ul sau vânzarea facturilor va permite firmelor să se ocupe de contracte mai mari și mai profitabile fără a avea emoții în ceea ce privește lichiditățile. Ele sunt capabile să obțină acces imediat la numerar, în loc să aștepte 30 până la peste 90 de zile pentru plata facturilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here