De ce casa câștigă mereu într-un joc de baccarat

0
1117

Jocul de baccarat este unul foarte simplu. Se decartează două mâini de către dealer, una pentru bancher și alta pentru jucător, două personaje imaginare pe care jucătorii de la masă trebuie să parieze. Dacă pariezi pe jucător și mâna acestuia este mai mare ca valoare decât cea a bancherului, ai câștigat. Dacă nu, ai pierdut. Mâinile se calculează după o schemă complexă în funcție de primele două cărți decartate, precum și de alte reguli.

 

Pe lângă cele două pariuri clasice, pe mâna bancherului sau pe cea a jucătorului, pariorii pot să își pună la bătaie banii pe un al treilea pariu, cel pentru egalitate. Acesta este câștigător dacă ambele mâini ale jucătorului și respectiv bancherului sunt egale ca și valori numerice.

 

Dacă un jucător prezice corect faptul că bancherul sau jucătorul câștigă, acesta va câștiga de două ori pariul făcut. Trebuie menționat însă faptul că există o taxă de 5% aplicate pariurilor câștigătoare pe bancher. Astfel, dacă pariezi pe bancher și câștigi, vei câștiga doar 95% din pariul făcut, nu 100% ca și în cazul pariului pe jucător. În funcție de cazino, un pariu corect pe egalitate va plăti între de 8 și 9 ori suma pariată. În oricare alte cazuri, dealerul pleacă acasă cu banii pariați de jucătorii de la masă.

 

Deși avantajul casei este unul mic la baccarat, casa are mereu de câștigat tocmai din cauza acestor mici reguli care taxează jucătorii indiferent dacă sunt sau nu câștigători. Din punct de vedere statistic, cel mai bine este să nu joci la cazino dacă vrei să câștigi bani, pentru că îi câștigi prin neprezentare.

 

Simularea a 5 milioane de mâini de baccarat

 

Paul van der Laken este un statistician și inginer care, după un joc de baccarat în care a pierdut foarte mulți bani, a decis să scrie un cod care să simuleze 5 milioane de mâini de baccarat. După ce a simulat aceste mâini de baccarat, Paul a scris trei reguli mari și clare despre de ce nu e bine să joci baccarat și de ce casa va câștiga mereu jocul:

 

  1. Nu juca baccarat dacă nu vrei să pierzi bani. Cel mai bine este să nu îți încerci norocul deloc, pentru că dacă nu îți permiți să pierzi niște bani, vei intra în datori. Dacă vrei să joci, fă-o doar pentru amuzament, nu pentru câștig. Nu vei fi dezamăgit la final.

 

  1. Dacă pariezi mai mult pe bancher, ieși mai bine. Chiar dacă vei fi plătit doar 50% din pariu dacă bancherul câștigă mâna cu valoarea 5, șansele sunt mai bune pentru bancher datorită regulilor de decartare a cărților. Bancherul oferă o șansă de 1,06% casei, față de 1,24% oferită de jucător.

 

  1. Orice ai face, nu paria pe egalitate. Chiar dacă multe dintre cazinouri plătesc 8 la 1 sau 9 la 1 pentru un pariu corect pe egalitate, să pariezi astfel este cea mai greșită strategie posibilă. Avantajul casei este de peste 14%, așa că șansele tale de izbândă sunt inexistente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here