De ce ai nevoie de propria stație de încărcare electrică

0
1754

Sunt mult persoane care încă se mai intreabă de ce au nevoie de propriile stații de încărcare electrică. Ajungi  acasă, conectezi mașina electrică la priza de uz casnic cu cablul de încărcare corespunzător Mode 2, o încarci  peste noapte și intrii într-o mașină electrică complet încărcată a doua zi. Acesta este scenariul zilnic al proprietarilor de mașini electrice care nu își încarcă mașinile la o stație de încărcare. Dar ce se întâmplă cu instalația  de acasă dacă priza trebuie să furnizeze curentul necesar mașinii pentru 10 ore?

Stații de încărcare electrice – informații despre modul în care funcționează stațiile

Puterea de încărcare a unui cablu de încărcare Nissan Leaf Mode 2 la priza de uz casnic (2,3 kW) poate fi comparată cu puterea unui ceainic electric. Pentru a încărca bateria Nissan Leaf (24 kWh) la capacitate maximă, vei avea nevoie de aproximativ 10 ore la priza de acasă. Acest lucru este egal cu un ceainic care fierbe apă timp de 10 ore.

Ai supune priza din casa ta la un astfel de stres? Răspunsul este probabil „nu”. Dar de ce nu? O mașină electrică se încarcă timp de câteva ore cu o putere de încărcare de 2,3 kW, epuizând astfel complet puterea maximă a prizei. Cu toate acestea, priza nu este configurată în acest scop. Încărcarea unei mașini electrice nu poate fi comparată cu majoritatea celorlalte bunuri electrice care se încarcă zilnic la priza internă, cum ar fi un smartphone, care se încarcă cu aproximativ 0. 002% din puterea de încărcare a unei mașini electrice.

Citește și: Cum se realizeaza incarcarea vehiculelor electrice?

Chiar și marii consumatori de energie din casă, cum ar fi un uscător de păr sau un aspirator cu o putere de 1,5 kW consumă mai puțină energie în comparație cu puterea de încărcare a unei mașini electrice acesta fiind și motivul pentru care se recomandă să folosești stații de încărcare electrică. Este deosebit de important să rețineți că uscătoarele de păr sau aspiratoarele folosesc electricitatea de la priza sub o la putere mica.

Conductoarele, în special joncțiunile din cutiile de distribuție, devin calde până la foarte calde, cu cât curentul curge mai mult și creează riscul de ardere a cablului. Dacă conectezi mașina electrică la o priză mai veche sau la o instalație casnică, pericolul este și mai mare.

Soluția este o stație de încărcare pentru mașina  electrică. Stația de încărcare este adaptată la puterea de încărcare a instalației  electrice și comunică cu mașina electrică. Stația de încărcare este reglată de un electrician la puterea de încărcare a instalației de acasă sau electricianul poate regla instalația electrică pentru a permite stației să obțină puterea de încărcare dorită pentru mașina  electrică, astfel încât prizele din casă să nu mai fie suprasolicitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here