De acum iti poti face o evidenta cu tot ce ai cautat pe Google si cu emailurile pe care le-ai scris

0
584
www-internet

www-internetGoogle a lansat o noua aplicatie care le permite utilizatorilor sa-si monitorizeze activitatea online, linkurile accesate anterior fiind pastrate in arhiva personala, informeaza Yahoo News. In realitate, prin intermediul acestui serviciu, Google va pastra detalii despre utilizatori,

facand un rezumat lunar al site-urilor pe care le-au vizitat, al numarului de e-maluri trimise intr-o luna si realizand localizarea utilizatorilor dupa fiecare autentificare pe Google.

„Sa stii mai multe despre activitatea contului tau te ajuta sa-ti protejezi mai bine contul de Google”, a spus managerul de produse, Andreas Tuerk. De exemplu, utilizatorii vor putea vedea daca cineva le-a folosit contul, chiar si din alta tara, observand site-urile vizitate si va putea sa-si schimbe parola in cazul in care contul i-a fost spart.
Reprezentantii Google au anuntat ca mai multe servicii referitoare la „Account Activity” vor fi introduse in lunile urmatoare. „Daca cineva se autentifica, in fiecare luna ii vom trimite un link cu un raport protejat de o parola in care userul va putea vedea ce a facut luna respectiva prin intermediul serviciilor Google”, se arata intr-un comunicat remis de companie, citat de Daily Mail.

Noua aplicatie a fost implementata de Google in aceeasi luna in care a fost introdus si sistemul de monitorizare a utilizatorilor pentru a stabili publicurile tinta pentru publicitatea online. Acest serviciu a fost criticat de internauti, mai ales cei din spatiul european, care au acuzat faptul ca incalca dreptul la confidentialitatea datelor personale, acelasi lucru fiind valabil si in Japonia si Coreea de Sud. „Este alarmant cate informatii, inclusiv locul in care te afli, oferi companiei in momentul in care esti logat pe Google”, noteaza Daily Mail.

Cu toate acestea, Google si-a argumentat alegerea spunand ca schimbarile au fost facute pentru a-i ajuta pe utilizatori si pentru ca firma sa aiba o viziune mai buna despre consumatorii sai, avantaj de care se bucura si Apple si Facebook. (Sursa: gandul.info)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here