Daniel Constantin a demarat controale la APIA, dupa scandalul de coruptie

0
896

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a dispus Corpului de Control efectuarea de urgenta a unui control extins la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) cu privire la intreaga activitate a directorului general adjunct, Aurel Pana, retinut pentru fapte de coruptie.

Controlul vizeaza in principal activitatea legata de achizitiile publice avute in responsabilitate de Pana, ca membru sau presedinte al unor comisii de licitatii, iar rezultatele verificarilor vor fi facute publice cat mai curand posibil, precizeaza Ministerului Agriculturii, citat de Mediafax.

„Ministrul Daniel Constantin dezaproba orice abatere de la exercitarea legala a responsabilitatilor de serviciu si va actiona in continuare pentru sanctionarea celor vinovati de incalcarea legii”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au retinut pe directorul general adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Aurel Pana, si pe Mugur George Voinea, membru PC si director al unei firme, si cer miercuri Tribunalului Bucuresti arestarea lor preventiva pentru fapte de coruptie.

„E foarte bine ca acolo unde apare vreun caz de coruptie DNA intervine. Va rog sa va preocupati personal, sa verificati daca la APIA, la celelalte institutii, sunt toate regulile de transparenta in asa fel incat pe viitor sa nu mai avem posibilitatea ca vreun functionar corupt sa intervina in contracte. Faceti curatenie, dati afara pe oricine!”, i-a cerut, miercuri, premierul Victor Ponta ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, la inceputul sedintei de Guvern.

Potrivit DNA, Aurel Pana, director general adjunct al APIA si presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei in cadrul programului PEAD 2013, a fost retinut pentru luare de mita si trafic de influenta, iar Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, pentru trafic de influenta si complicitate la luare de mita.

Mugur George Voinea este membru al Partidului Conservator (PC) Diaspora, responsabil pentru departamentul Relatia cu reprezentantele diplomatice, iar Aurel Pana este secretar executiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here