Daimler construieste o noua fabrica de cutii de viteze la Sebes

0
903

Star Transmission, filiala a concernului german Daimler, a inceput vineri lucrarile de constructie a unei noi fabrici de montaj cutii de viteze de ultima generatie la Sebes, judetul Alba, proiectul urmand sa fie finalizat in 2016, in cadrul unui program de investitii de peste 300 milioane euro.

in noua fabrica va fi montata din 2016 cutia de viteza automata in 9 trepte 9G-TRONIC, care este produsa in prezent si de fabrica din Untertürkheim, Germania, anunta Mediafax.

„Capacitatile suplimentare pentru montaj in Sebes completeaza in mod optim productia de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezinta si un factor de contributie important la profitabilitatea fabricatiei noastre interne de lunga traditie. Prin aceasta investitie vom satisface cu succes cererea in continua crestere de cutii de viteze automate”, a declarat, intr-un comunicat, Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administratie al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Productiei si Furnizorilor.

Investitiile Daimler de la Sebes se ridica la peste 300 de milioane de euro, iar extinderea capacitatii la fabrica din Romania va crea 500 de noi locuri de munca.

La ceremonia de vineri a luat parte si premierul Victor Ponta, ambasadorul Germaniei in Romania, Werner Hans Lauk, precum si reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale.

„Romania a avut in ultimul an o crestere importanta in industria auto europeana si am reusit sa intram in top 10 al producatorilor auto de pe continent. Este un domeniu de traditie, pe care dorim sa il consolidam in continuare. O astfel de investitie nu face decat sa atraga dupa sine alte investitii, contribuind la crearea de noi locuri de munca si la cresterea nivelului de trai al populatiei”, a afirmat premierul, citat in comunicat.

Star Transmission, infiintata in 2001, produce la Cugir roti dintate, axe si componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteze si sisteme de directie, tot aici aflandu-se si doua centre de tehnologii si de instruire.

La Sebes, compania a inceput anul trecut montajul de cutii de viteze automate cu cinci trepte, iar in acest an a lansat montajul de transmisii cu dublu ambreiaj.

in prezent, compania dispune de o forta de munca de aproximativ 1.200 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here