Daikin lansează noul mini VRV 5

0
1432

Cu un potențial de încălzire globală de sub o treime față de sistemele anterioare,

Daikin lansează noul mini VRV 5

  • Sistemul VRV 5 are un GWP cu peste 70% mai scăzut prin utilizarea agentului frigorific R32
  • VRV 5 reutilizează agentul frigorific și dispune de sistem de control inteligent
  • Datorită dimensiunilor compacte (870 x 1,100 x 460 mm), sistemul mini VRV 5 cu un singur ventilator este ușor de transportat și versatil în cadrul aplicațiilor.

București, 11 februarie 2020: Lider în domeniul HVAC, Daikin anunță trei premiere importante ce stabilesc noi standarde în materie de inovație și eficiență: noul sistem Daikin Mini VRV 5, schema inovatoare L∞P și sistemele de control inteligent. Sistemul VRV 5 va fi disponibil în România începând cu toamna anului 2020. Inovațiile au fost prezentate în cadrul evenimentului VRV Summit 2020 organizat de Daikin săptămâna trecută la Copenhaga, unde au participat peste 500 de parteneri Daikin.

Ca producător principal de sisteme HVAC-R – heating, ventilation, air conditioning and refrigeration, Daikin este lider și în reducerea impactului asupra mediului, prin dezvoltarea de produse cu eficiență energetică sezonieră ridicată și prin utilizarea de agenți frigorifici cu un potențial de încălzire globală (GWP) mai scăzut. Suntem preocupați de neutralizarea emisiilor de CO2, de trecerea la economia circulară și de un aer mai curat. Ediția din acest an a summit-ului ne-a oferit ocazia să asistăm și să explorăm, împreună cu o serie de parteneri din România, la lansarea unei game largi de produse și servicii inovatoare, menite să ne ducă și mai aproape de țelul nostru pentru 2050: zero emisii de CO2”, a declarat Florin Ihora, Commercial Sales Manager Daikin România.

Daikin Mini VRV 5 este o soluție de ultimă generație care folosește agentul frigorific R-32 și tehnologia Bluevolution pentru o eficiență mai ridicată și reducerea costurilor, oferind posibilități multiple de instalare. Având un GPW (Global Warming Potential) de 675 și o cantitate mai mică de agent frigorific, potențialul de încălzire globală al sistemului VRV 5 este mai scăzut cu 70% față de alternativele cu R-410A, oferind în același timp o eficiență mai ridicată.

Prin schema inovatoare L∞P, Daikin deschide un nou drum în industrie, reutilizând agentul frigorific în cadrul noilor sisteme VRV. Prin utilizarea de agent frigorific regenerat, având aceeași calitate ca agentul frigorific nou, se obține o economie de producție de peste 150.000 kg de agent frigorific în fiecare an. L∞P by Daikin permite reutilizarea conductelor, cablajelor și unităților interioare la înlocuirea sistemelelor exterioare cu unitatea VRV și lansarea dispozitivului de reciclare a agentului frigorific Daikin, care permite instalatorilor să recicleze agentul frigorific pentru a putea fi utilizat din nou pentru încărcarea echipamentului.

Realizările companiei prezentate la summit-ul de la Copenhaga se înscriu în planul de reducere a impactului asupra mediului și  atingerea obiectivului de neutralitate a emisiilor de CO2 până în 2050.  Capitala Danemarcei a oferit participanților o „experiență verde” pe tot parcursul evenimentului. La summit nu s-a folosit deloc hârtie, a fost utilizat transportul public local și s-au consumat numai alimente din surse locale. Toate emisiile de CO2 care au rezultat ca urmare a sosirii și plecării participanților au fost neutralizate de Daikin, iar donațiile pentru neutralizare au fost orientate către un proiect din India care sprijină fermierii ce trimit deșeurile recoltelor către fabrica de biomasă pentru a genera energie electrică.

Mai multe informații puteți afla accesând www.daikin.eu/building-a-circular-economy sau www.daikin.eu/VRV5.

 

Despre Daikin

Cu o experiență de 95 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură si sistemelor de aer conditionat, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor integrate.  

În Europa, compania are aproximativ 7.600 de angajați și mai multe fabrici de producție cu sediul în Belgia, Cehia, Germania, Italia, Turcia, Marea Britanie, Spania și Austria. Daikin este pe piața din România din 1994, având în prezent 43 de angajați și o rețea complexă de distribuitori, axați pe soluții comerciale, industriale și rezidențiale.  www.daikin.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here