Dacă vrei să vinzi sau închiriezi o locuință mică în 2019, apelează la o agenție experimentată!

0
1529

Dacă vrei să vinzi sau închiriezi o locuință mică în 2019, apelează la o agenție experimentată!

 

Dacă vrei să vinzi cu succes un garsonieră sau un apartament, Bliss Imobiliare te poate ajuta în mod profesionist.

 

Este foarte dificil în prezent ca să obții un preț bun într-o tranzacție imobiliară, mai ales în 2019, an care începe destul de încețoșat cu privire la acest domeniu al vânzărilor de locuințe mici.

 

Locuințele vechi și cu suprafață mică, tot mai dificil de închiriat sau vândut!

Există niște factori obiectivi care pot afecta rapiditatea cumpărării unui apartament pus la vânzare, mai ales dacă este unul construit în urmă cu ceva ani.

A fost o perioadă în care prețul locuințelor vechi începuse să crească, mai ales dacă erau proaspăt renovate, erau situate în zone bune, aveau parte de niște priveliști frumoase și vecini agreabili.

 

Acum însă, s-a dezechilibrat numărul din ce în ce mai mare al acelora ce vor să vândă sau să închirieze, comparativ cu al acelora care vor să cumpere proprietăți, în condițiile în care și veniturile populației au înregistrat în destul de multe cazuri o scădere substanțială din pricina inflației. Cerințele clienților s-au modificat.

 

Astfel, dacă în trecut criteriile pentru care un cumpărător era dispus să plătească o sumă mai mare și cu 10-20% erau foarte importante (locație, căi rutiere, magazine, unități școlare etc.), au ajuns ca acum să reprezinte de multe ori adevărate piedici ce afectează finalizarea unei vânzări a unui imobil cu suprafață redusă.

 

Investițiile făcute în garsoniere și apartamente ieftine se recuperează acum mai dificil

 

Atunci când românii au avut bani și-au permis să își procure și o a doua locuință (chiar și de dimensiuni mai mici, inclusiv garsoniere de până în 35 – 40 de metri pătrați). În majoritatea cazurilor ele au fost cumpărate cu gândul unei renovări rapide și a unei închirieri sau vânzări ulterioare. A contat mai puțin starea în care se află locuința la momentul achiziției, cât de mare sau mică este bucătăria ori baia, prețul de vânzare fiind singurul aspect care a fost luat în discuție. Cumpărătorii și-au imaginat că vor putea să își recupereze extrem de iute banii investiți.

Iată însă că realitatea s-a modificat, iar planurile lor inițiale au fost date peste cap. A devenit destul de dificil în ultima perioadă chiar și încheierea unui contract de locațiune, inclusiv dacă ne referim la închirierea unei garsoniere mici, deoarece tot mai multe familii tinere, ca să nu mai vorbim de studenți, preferă mai nou apartamentele de două sau chiar trei camere, cu bucătării spațioase.

 

Iar dacă până la urmă se poate găsi un chiriaș, chiar și pentru o astfel de locuință mică, de vândut devine din ce în ce mai dificil în condițiile existente pe piața imobiliară actuală.

Și în materie de reparații lucrurile s-au schimbat radical în ultimele luni, deoarece a crescut suma ce trebuie investită. De cele mai multe ori, la final profitul pe care un proprietar de locuință mică îl poate obține dintr-o vânzare se reduce doar la suma investită pentru renovarea propriu-zisă, nimic mai mult.

Vechimea pe care o locuință o are contează și ea: cu cât este mai veche, are bucătăria mai mică, iar camerele sunt proiectate mai neinspirat, cu atât mai mult vor fi ele ocolite în special de cumpărătorii tineri, care preferă acum locuințele din clădirile moderne, amplasate în zone bune.

Împrejurimile contează încă, inclusiv intrarea în bloc, care poate să reducă costul unei locuințe chiar și cu 10%.

 

Apelează la o agenție bună, dacă vrei o tranzacție imobiliară reușită!

 

Așa stând lucrurile, este mai bine să se apeleze la un specialist care știe cum să pună în valoare atuurile oricărei locuințe, chiar dacă aceasta este veche, să diminueze neajunsurile pe care imobilul le are, pentru ca ea să devină vandabilă, atractivă pentru potențialii cumpărători și să se poată încheia o tranzacție corectă, care să mulțumească ambele părți, atât pe cumpărător, dar mai ales pe vânzător.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here