CyberAxo Agency: Cum să faci promovare de Black Friday în vremuri de criză și Covid-19

0
871

 

A început numărătoarea inversă pentru Black Friday, este momentul ideal pentru planificarea și optimizarea strategiilor de marketing pentru comerțul online.

Vânzările online au avut o evoluție ascendentă în ultimele luni pe fondul restricțiilor generate de pandemie.

 

Nu putem discuta despre următoarea perioadă fără să menționăm efectele pandemiei asupra comerțului online.

Având în vedere restricțiile pentru prevenirea răspândirii virusului, cea mai sigură și folosită modalitate de vânzare-cumpărare este în online. Se estimează o creștere de 28% a vânzărilor online la sfârșitul anului 2021

Comportamentul de consum a suferit câteva schimbări în perioada aceasta, dar și abordarea de business a anterprenorilor. Digitalizarea și-a dovedit eficiența, foarte mulți anterprenori au reușit să deschidă oportunități și direcții de business.

 

Eficientizarea strategiilor și în anumite cazuri reducerea costurilor – prin trecerea în online – au condus la o stabilizare pentru aceștia într-o perioadă extrem de volatilă.

CyberAxo Agency confirmă din propria experiență faptul că începând cu primele luni din pandemie, foarte mulți comercianți au dorit să aloce bugete mai mari în promovarea online. Cei care activau deja în online și aveau rezultate și le-au menționat într-o curba ascendentă, au mărit bugetele, iar cererea de a muta magazinul din mediul offline în online, a crescut foarte mult.

De-a lungul anilor, fiind prezenți atât în piața națională, cât și în cea internațională, agenția CyberAxo a reușit să compare efectele și rezultatele strategiilor folosite în marketing pentru diferite țări.

În prezent, agenția CyberAxo promovează magazine online din România, Europa, USA și UK, experiența acumulată din piețe internaționale, îi îndrumă către rezultate în ceea ce privește analiza diferențelor și adaptarea la cerințele publicului.

Black Friday-ul reprezintă oportunități încredibile pentru afacerile prezente în online, prin aplicarea mai multor strategii de marketing adaptate evenimentului. Afacerile pot beneficia prin social media ads de: obținerea vânzărilor și lead-urilor în online, o creștere a traficului, awareness și prezență.

Conform statisticilor, oamenii folosesc din ce în ce mai mult rețelele sociale pentru a obține inspirație și idei pentru cumpărăturile de Black Friday. Cu un plan bine gândit și organizare eficientă, rezultatele în perioada Q4 pot fi excelente pentru afacerile promovate prin FacebookAds.

 

Trebuie realizată o analiză asupra indicatorilor de performanță (KPIS), astfel să puteți stabili cât mai precis cele mai potrivite strategii.

Este musai să analizați cele mai eficiente reclame din ultimele luni, să stabiliți promovarea căror produse a adus cel mai bun ROAS și care sunt produsele cele mai vândute. Observând cât de bine performează anumite produse, puteți decide asupra celor mai potrivite categorii pentru campaniile viitoare.

Analizând rezultatele diferitelor perioade din an prin comparație (începutul anului vs. Perioada pandemiei) puteți obține un raport al rezultatelor din platformele principale de promovare, precum: Facebook Ads și Google Ads.

 

Menținerea unei relații de comunicare activă și eficientă cu clienții tăi este musai pentru a nu pierde vânzări.

O modalitate eficientă de comunicare în perioada Black Friday, este prin Email Marketing. Toate punctele de interacțiune cu clienții și potențiali clienți: site-ul, magazinele fizice, call center, linia de suport, colete, confirmări de livrare sau formulare de concurs sau ramburs reprezintă oportunități de a obține acorduri de marketing pentru viitoarele campanii, pentru o abordare pe termen lung.

Trebuie să vă asigurați că ați actualizat datele de contact din pagina de seller de pe magazinul online. Este indicat să vă actualizați datele de contact din pagina de seller, deoarece clienții pot avea întrebări despre aspectele ce țin de procesele de cumpărare și livrare.

 

Un pas foarte important în planul de marketing pentru această perioadă este pregătirea bugetelor.

Structura și bugetele campaniilor de Black Friday, trebuie să fie definite cu câteva săptămâni înainte, pentru a rezolva orice potențială problemă care poate apărea pe parcurs. În prezent, administrăm bugete pentru clienții care ating o cifră de afaceri de aproape 1 milion de dolari din Statele Unite, rezultatul acesta se datorează unui parcurs în care ne-am calculat fiecare decizie conform indicatorilor și rezultatelor obținute de campaniile create.

 

Infrastructura tehnică este baza planurilor de marketing.

Trebuie o verificare a website-ul în detaliu și rezolvarea problemelor de optimizare pe orice dispozitiv. În perioada vânzărilor traficul va crește, așadar va fi nevoie ca serverul să poată susține cât mai mulți utilizatori, viteza de încărcare să fie una foarte bună, mai bine zis să fiți siguri că tot procesul de vânzare al utilizatorului, de la primul click la finalizarea plătii, este unul simplu și oferă o experiență plăcută.

 

Campaniile cu bannere sunt cel mai atrăgător și complet mijloc de a transmite un mesaj către potențialii clienți. 

Bannerele includ informațiile cruciale pentru eveniment, luând în considerare întotdeauna relevanța și claritatea mesajului atunci când bannerul ajunge să fie văzut de un utilizator de internet oarecare. Acestea trebuie să fie optimizate atât pentru Desktop cât pentru mobile, să fie ușor de parcurs și înțeles, să ai bannere dedicate. Eventual, poți implementa și overlay-uri specifice Black Friday pe imaginea de produs, iar întreg procesul de achiziție să fie verificat și cât mai simplificat.

 

Este indicat ca pregătirile pentru Black Friday să înceapă încă de la inceputul luni noiembrie, astfel planul să fie perfecționat în timp cerințelor și nevoilor din piață.

Există aproximativ 20.000 de magazine online în România și concurează pentru a atrage clienți care să le aducă vânzări, este foarte important să aveți un plan în ceea ce privește aceste evenimente.

Specialiștii de la CyberAxo Agency estimează că perioada de Q4 va fi optimă pentru afacerile online dacă vor fi implementate strategiile potrivite.

Într-un mediu din ce în ce mai concurent, unde ofertele sunt din ce în ce mai diverse, performanța unei afaceri vine din crearea și implementarea unor strategii de promovare eficiente, dintr-un conținut unic și dintr-un proces de optimizare site actualizat periodic.

Pentru mai multe detalii, accesați https://agency.cyberaxo.com/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here