C&W Echinox aduce doi noi chiriasi in proiectele Suceava Shopping City si ERA Shopping Park detinute de ARGO

0
1538

Retailerul ceh de articole sportive Sportisimo va deschide la sfarsitul verii doua magazine noi in proiectele Suceava Shopping City (500 mp), respectiv ERA Shopping Park Iasi (650 mp) detinute de Argo Capital Property. Cele doua tranzactii au fost intermediate de firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox.

Sportisimo a fost infiintat in 1999 si detine in prezent 134 de magazine in Europa Centrala si de Est. In Romania, retailerul a intrat in 2015 si a ajuns la o retea de 7 magazine, la care se vor adauga unitatile din Suceava si Iasi.

Mihaela Petruescu, Head of Property Management C&W Echinox: “Dupa ce a deschis primul magazin in Bucuresti, Sportisimo a demarat un proces sustinut de expansiune in tara. Sportisimo a ales sa isi marcheze prezenta in regiunea Moldovei prin deschiderea celor doua magazine in proiectele ARGO si ne bucuram ca am reusit sa ii convingem sa ia aceasta decizie datorita rezultatelor pozitive inregistrate de cele doua proiecte.”

Suceava Shopping City a fost deschis in 2008 si este primul parc de retail din judetul Suceava. Proiectul are o suprafata inchiriabila de 46.600 mp si gazduieste peste 90 de branduri nationale si internationale, dintre care amintim: Carrefour, Mobexpert, Media Galaxy, Flanco, Leroy Merlin, New Yorker, KFC, Noriel, Otter, Kendra, Pandora si altele. Proiectul are un grad de ocupare de 98%. In 2016, proiectul a avut o crestere a traficului de 7% fata de 2015, in timp ce vanzarile retailerilor au crescut cu 15.25%. Centrul comercial a securizat in ultimul an chiriasi precum: Pepco, TXM, Grazie Mille, Pandora, Be You, Gastronomia Italiana, Contessa, Jaqueen si Brandup, iar Otter, Benvenuti, Animax si New Yorker au imbunatatit in perioada mentionata conceptele magazinelor din centrul comercial. Proiectul este administrat de Cushman & Wakefield Echinox din 2010.

ERA Shopping Park Iasi a fost deschis tot in 2008 si este unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiunea de nord-est a tarii, avand o suprafata inchiriabila de aproape 50.000 mp si chiriasi precum Carrefour, Praktiker, Altex, Mobexpert, JYSK, Pepco sau Takko.

Argo a inregistrat o cerere sustinuta pentru expansiune din partea chiriasilor si in ultimul an am reusit sa atragem peste 37 de chiriasi noi in proiectele noastre, imbunatatind oferta comerciala si gradul de ocupare. Atat numarul de vizitatori, dar si performantele magazinelor se situeaza pe un trend pozitiv, fapt care ne face sa credem ca ambele centre comerciale, Suceava Shopping City si Era Park Iasi, nu si-au atins inca potentialul maxim. Acest trend pozitiv nu este influentat doar de dezvoltarea unor zone importante din cele doua orase, ci si de imbunatatirea puterii de cumparare si a ratei de ocupare a fortei de munca. Acest lucru determina noi chiriasi sa identifice oportunitati de expansiune, a declarat Dennis Selinas, CEO Argo Capital Management Property.

Sportisimo este liderul pietei din Cehia in domeniul articolelor sportive, iar clientii vor gasi in noile locatii o varietate de articole sportive, imbracaminte si incaltaminte ale unor branduri de renume.

Piata articolelor sportive din Romania trece printr-o perioada de crestere accentuata, tinand cont ca cei mai mari jucatori din aceasta piata au inregistrat in 2016 o crestere medie a cifrei de afaceri de 33%, in timp ce profitul net s-a dublat.

Cushman & Wakefield Echinox administreaza in prezent un portofoliu de retail de aproape 130.000 mp, iar echipa de leasing a companiei a inchiriat in ultimele 12 luni spatii comerciale cu o suprafata totala de peste 17.000 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here