Curatarea paravanului de dus: 3 metode inedite pe care le poti pune in practica cu ce ai pe acasa

0
1346

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/rT0zaQn2r5o

 

Procesul de curatare este foarte important pentru mai toate elementele intalnite in cadrul unei locuinte, fie ca este vorba de mobilier, parchet sau bibelouri, ingrijirea constanta putand sa prelungeasca considerabil durata de viata a obiectelor respective. Aceasta afirmatie este valabila si atunci cand vine vorba de produse din categoria paravan dus, o curatare optima si constanta putand sa prelungeasca durata de viata cu pana la zeci de ani.

3 metode inedite pentru o curatare optima a paravanului de dus

Unul dintre principalele beneficii ale paravanului de dus este dat de faptul ca acesta poate fi curatat intr-un mod foarte facil, ceea ce, implicit, duce la o mentenanta destul de accesibila pe termen lung. Avand ca principala intentie sa vina in ajutorul persoanelor interesate de acest subiect, in articolul de fata au fost selectionate 3 metode inedite care pot fi aplicate atunci cand trebuie curatat paravanul detinut:

Utilizarea otetului alb

Otetul alb este un produs regasit in majoritatea locuintelor, acesta putand sa fie, de asemenea, utilizat si pentru curatarea paravanelor de dus. Se recomanda ca el sa fie turnat intr-o sticla cu dop de tip spray dupa care va fi administrat pe panoul de sticla. Prin intermediul unui burete, otetul va fi intins pe tot paravanul, urmand ca sticla sa fie curata cu ajutorul apei caldute.

Utilizarea balsamului de rufe

Un litru de apa combinat cu balsam de rufe poate duce la formarea unei solutii potrivite pentru curatarea panourilor de dus. La fel ca in cazul anterior, solutia va fi administrata si intinsa cu un burete, dupa care se va opta pentru o curatare cu apa calduta.

Utilizarea sarii si a sucului de lamaie

Pe cat de ciudata poate sa sune aceasta alternativa, pe atat este de eficienta atunci cand vine vorba de curatarea partilor metalice ale paravanului de dus. Odata cu trecerea timpului, metalul este mai predispus sa ajunga sa se confrunte cu probleme cauzate de rugina. Ingredientele necesare ale solutiei vor consta in 2 lingurite de sare si una de suc de lamaie, substanta rezultata urmand sa fie administrata cu ajutorul unei periute de dinti pe metalul afectat. Dupa cateva minute, zona respectiva va trebui clatita cu apa calda.

 

In concluzie, aceste 3 metode vor putea fi puse in practica cu ingrediente regasite in majoritatea locuintelor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here