Cum va arata noul Orasel al Copiilor din Parcul Tineretului: Plaje in forma de Tom si Jerry, balansoare suspendate si perdele de apa cu proiectii animate

0
867
plan-situatie

plan-situatieOraselul Copiilor din Parcul Tineretului va fi deschis partial la 1 decembrie cu „tara lui Mos Craciun” si total in mai 2012, cand plajele in forma de Tom si Jerry, balansoarele suspendate, perdelele de apa cu proiectii animate si roata mare din care se vede tot orasul vor deveni functionale.

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a anuntat, miercuri, ca in mai 2012 va fi inaugurat noul orasel al copiilor, care va costa primaria sase milioane de euro.

„Timp de 20 de ani in aceasta zona nu s-a facut nimic din cauza unor litigii care dureaza tot de atata timp. Astazi avem o viziune clara a felului in care trebuie sa arate Oraselul Copiilor. Saptamana viitoare va fi pus pe SEAP studiul de fezabilitate, cu tot cu proiectare si executie. intregul proiect va costa sase milioane de euro. Niciun leu in plus si niciunul in minus. Suma provine integral de la Primaria Sectorului 4”, a declarat Cristian Popescu-Piedone.

Edilul a mai spus ca asteapa ca la licitatie sa se prezinte firme serioase si nu cele care au doar „o roaba si doua mistrii”, si care ar vrea sa incerce sa faca o lucrare.

„Am ales aceasta perioada de criza, in care am putea angaja firme mari interesate sa pastreze locurile de munca ale angajatilor si sa se implice in acest proiect foarte serios”, a adaugat primarul Sectorului 4.

Noul orasel al copiilor, care se intinde pe o suprafata de peste 260.000 de metri patrati si alti 259.000 de metri patrati in zona „Lumea Copiilor”, va permite accesul a aproximativ 60.000 de persoane. Zona de agrement va cuprinde o roata imensa tip carusel, punctul maxim avand o inaltime de 170 de metri, de unde se poate vedea aproape tot orasul.

De asemenea, vor fi amenajate plaje artificiale cu nisip si sezlonguri in forma personajelor Tom si Jerry si piscinele aferente, dar si bazine pentru adulti.

Pe aleea principala vor fi amenajate fantani pietonale personalizate, fantani cu foc si perdele de apa in spatele carora vor fi proiectate desene animate.

Un spatiu inedit este cel in care este configurat un nor, ploaie cu tunete si fulgere. De asemenea, in orasel va fi o cascada, iar langa ea o partie artificiala de schi, mai mica cu 30 de metri decat cea actuala. Tot spatiul va fi pazit de Politia Locala.

Taxa de acces in acesta zona ar putea fi una simbolica, de un leu.Primarul Cristian Popescu-Piedone i-a avertizat pe cei care au proprietati in zona unde vor fi demarate lucrarile la Oraselul Copiilor ca daca nu isi adapteaza spatiile pe care le detin la noua structura vor fi dati afara.

„De la 1 septembrie, cei care nu vor adapta spatiile pe care le detin la cerintele europene si la noua structura de poveste a zonei vor fi dati afara. Le-am spus ca daca au constructii, indiferent de inaltime, trebuie sa le refaca astfel incat sa aiba un design exterior de poveste, iar in interior sa desfasoare activitate de agrement. Pentru proprietarii de terase, taxa pe zi este de 0,97 lei pe metru patrat, iar pentru jocuri de agrement 0,57 lei pe metru patrat. Daca nu vor sa accepte regulile noastre, de la 1 septembrie le demolam constructiile”, a mai spus Cristian Popescu-Piedone.

Edilul Sectorului 4 a dat asigurari ca Oraseul Copiilor va putea fi inaugurat in intervalul 1-15 mai 2012. El a precizat ca o inugurare partiala va avea loc in 1 decembrie 2011, cand acolo va fi organizata „tara lui Mos Craciun”.

„Este o provocare pentru mine si echipa Primariei Sectorului 4. Garantez ca vom inaugura oraselul in intervalul 1-15 mai 2012”, a spus Cristian Popescu-Piedone. (Mediafax)
Susa foto: MEDIAFAX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here