Cum Tehnologia a imbunatatit siguranta Presedintiei bulgare a Consiliului Uniunii Europene

0
2514
13 februarie 2020

Una dintre principalele caracteristici ale versiunii 2019 R3 este Search – o platforma noua, centralizata, pentru cautare in XProtect Smart Client, care le permite utilizatorilor sa caute tot ce au nevoie intr-un singur loc. Pana acum, utilizatorii erau nevoiti sa efectueze mai multe cautari independente, in functie de informatiile cautate. Acum, datorita noului instrument pentru cautare, utilizatorii pot cauta miscari, alarme, evenimente, marcaje si alte tipuri de date – totul intr-un singur loc, ceea ce face ca investigatiile video sa se desfasoare mai rapid si cu mai eficient. Mai mult, noua functie permite integrare cu solutii partenere si capabilitatile de analiza puse la dispozitie de acestea, prin intermediul unor optiuni de filtrare dedicate. Cu ajutorul anumitor plug-in-uri si dispozitive, criterii de cautare precum depasirea unei linii sau prezenta unui obiect intr-un anumit sector vor fi disponibile direct in tab-ul Search, permitandu-le utilizatorilor sa economiseasca timp pretios si sa fie mai eficienti.

 

Framework pentru drivere Milestone

Milestone Systems asigura clientilor cel mai extins suport din industrie, acoperind peste 8000 de tipuri de camere si alte echipamente. Iar pentru a permite suportului asigurat de XProtect sa creasca odata cu numarul dispozitivelor disponibile pe piata si pentru a asigura suport pentru noile modele de echipamente, cum sunt cele IoT, Milestone Systems introduce acum Milestone Driver Framework. Framework-ul inclus in Milestone Integration Platform Software Development Kit (SDK) le permite producatorilor, mari sau mici, sa dezvolte propriile drivere, pentru a oferi compatibilitate mai rapida si integrare mai buna, care depaseste capabilitatile ONVIF.

 

Streaming flexibil – Adaptive streaming

Aceasta noua functie le va permite utilizatorilor sa primeasca de la server fluxuri video la rezolutie mica atunci cand nu este necesara o rezolutie mare, cum se intampla de exemplu la redarea de continut in ferestre mai mici decat ecranul. In acest fel, utilizatorii vor beneficia de o redare mai fluida si de o experienta superioara, cu costuri totale reduse prin diminuarea cerintelor hardware necesare decodarii de continut video la o rezolutie mai mare decat cea necesara si o utilizare mai buna a latimi de banda care ar putea fi folosita pentru alte nevoi ale organizatiei.

 

Managementul imbunatatit al parolelor dispozitivelor

Noua functie Device Password Management reprezinta o continuare a focusului XProtect pe usurinta in utilizare si securitatea cibernetica imbunatatite in procesul de setare a noilor instalari, la fel precum si pe extinderea celor existente. Aceasta caracteristica le permite administratorilor de sistem ca, pentru anumiti producatori de echipamente, sa administreze parolele dispozitivelor direct din XProtect Management Client. In versiunea 2019 R3, numarul producatorilor de dispozitive suportate a fost dublat si a fost adaugata posibilitatea de a programa schimbari de parole in conformitate cu ritmul organizatiei si politicile de securitate ale acesteia, iar in acest fel procesul de management al parolelor este complet automatizat.

 

Pentru a afla mai multe despre imbunatatirile si functiile noi introduse de versiunea R3, precum si despre produsele pentru care este disponibila aceasta, vizitati pagina web dedicata.

 

Despre Milestone Systems

Milestone Systems este liderul global al industriei de platforme IP software deschise pentru management video, compania fiind fondata in 1998 şi operand acum ca o companie independenta, parte a grupului Canon. Tehnologia Milestone este uşor de gestionat, fiabila, aşa cum s-a dovedit in mii de instalari la clienti şi ofera alegeri flexibile pentru hardware de reţea şi integrari cu alte sisteme. Prezente prin parteneri in peste 100 de ţari, soluţiile Milestone ajuta organizaţiile sa-şi gestioneze riscurile, sa protejeze oamenii şi bunurile, sa-şi optimizeze procesele şi sa reduca costurile. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.milestonesys.com.

 

 

 

Ministerul de interne al Bulgariei si Municipalitatea Sofiei in parteneriat cu Milestone Systems au creat un sistem integrat de securitate automatizat pentru imbunatatirea sigurantei publice in timpul presedintiei bulgare din 2018 a Consiliului Uniunii Europene. Succesul proiectului denumit Sofia Safe City a dus la implementarea sa la nivel national si a fost prezentat spre a fi luat in considerare de catre alte viitoare orase gazda ale Consiliului Presedintiei UE.

Copenhaga, 13 Februarie 2020 – Ministerul de Interne (MAI) este una dintre cele mai mari si mai complexe institutii din sectorul public din Bulgaria, responsabila cu pastrarea sigurantei si securitatii frontierelor si a cetatenilor sai. Fiind la granita externa a Uniunii Europene (UE), ministerul bulgar s-a confruntat cu provocarea de a mentine Europa si cetatenii sai in siguranta.

Inainte de a gazdui Presedintia Consiliului Uniunii Europene in 2018, Ministerul Afacerilor Interne bulgar a recunoscut necesitatea modernizarii securitatii publice. Se putea anticipa ca prezenta oficialilor la nivel inalt ar putea provoca activitati de protest, tulburari civile si potentiale atacuri teroriste. Prin urmare, accentul a fost pe asigurarea sigurantei publice prin detectarea si prevenirea potentialelor amenintari la adresa securitatii. In timpul presedintiei, Bulgaria a gazduit peste 40.000 de delegati care au fost organizate in principal la Palatul National al Culturii (NDK), o zona cheie de securizat.

„Cu ajutorul platformei deschise VMS (Video Management Systems) a companiei Milestone, mai mult se realizeaza cu mai putin”, a impartasit Mladen Petrov, directorul Directiei Comunicare si Sisteme Informationale, Ministerul de Interne, Bulgaria.

Facand mai mult cu mai putin in medii complexe

Imbunatatirea securitatii publice a necesitat limitarea numarului de operatori de sistem si cresterea eficientei in alimentarea video prin capabilitati analitice. O provocare majora a fost consolidarea diferitelor surse largi de informatii din oras intr-un singur sistem. Majoritatea sistemelor erau separate, inadecvate si nu aveau functionalitati importante, deoarece erau produse vechi ale diferitilor furnizori care operau independent unul de celalalt. Utilizatorii puteau primi semnal video doar de la anumite statii de lucru si fiecare sistem trebuia monitorizat separat.

Pentru a obtine rezultate mai bune in investigarea infractiunilor, mentinerea sigurantei si prevenirea criminalitatii, centralizarea surselor si coordonarea fortelor a fost o necesitate”, a declarat Maksim Vladimirov, Sr. Expert in Sisteme de Comunicatii si Informatii, de la Ministerul de Interne din Bulgaria.

Sofia Safe City asigura presedintia UE

MoI si Municipalitatea Sofia au colaborat cu un partener national pentru dezvoltarea si implementarea unui sistem integrat de securitate automatizata (IASS) coreland sistemele de supraveghere video si de schimb de informatii. Toate acestea au condus la proiectul de transformare digitala Sofia Safe City; un instrument unic pentru o politie inteligenta, care sa permita luarea mai multor decizii bazate pe informatii in orice moment si care sa ofere instrumente mai bune pentru investigarea ulterioara.

Fluxurile video au fost consolidate intr-un singur sistem de video management (VMS) Milestone XProtect integrat cu diferite sisteme interne (inregistrari persoane / vehicule, control acces) si gestionarea a mii de camere de interior si de exterior de la noua furnizori diferiti (atat analogic, cat si IP). Astfel, Milestone a oferit o platforma pentru monitorizarea proactiva si detectarea rapida a locatiei incidentului, sporind capacitatea fortelor de ordine de a gestiona in mod eficient variate scenarii. Ceea ce a inclus alerte automate la detectarea pe camera a unei placute de inmatriculare a unui vehiculul furat (LPR), persoane alergand, bagaje nesupravegheate, persoane suspecte in zone principale de acces sau in zone restrictionate, trecerea unor limite s.a.m.d.

Software-ul de analiza video Agent Vi’s savVi a fost selectat pentru a monitoriza fluxurile video, permitand alerte si raspunsuri in timp real si investigatii rapide post-eveniment, ceea ce a inlocuit urmarirea videoclipurilor in direct sau a videoclipurilor inregistrate, activitatea consumatoare de mult timp. Aceasta transformare digitala a permis politiei sa fie bine-pregatita pe teren si sa aiba raspuns rapid in situatii critice.

„Milestone a oferit o platforma unificata pentru monitorizarea proactiva in timp real si detectarea rapida a incidentelor intre toate centrele de supraveghere din municipiul Sofia si Ministerul de Interne. Aceasta a intarit capacitatea fortelor de ordine locale de a gestiona in mod eficient evenimentele”, a comentat Mladen Petrov, directorul Directiei Comunicare si Sisteme Inforfmationale, Ministerul de Interne din Bulgaria.

„In urma implementarii cu succes a IASS prin intermediul platformei Milestone, Directia CIS-MoI impreuna cu Municipalitatea Sofia si alti 13 parteneri din 8 tari* au folosit “Smart City Automated Unified Security Platform for SitUational AwaReness and PredictivE Analytics – CiTYCURE” – „Platforma Smart City de securitate unificata automatizata pentru analiza situationala de constientizare si analiza predictiva – CiTYCURE „, parte a programului Orizont 2020. In cazul in care proiectul va fi aprobat, colaborarea noastra fructuoasa cu Milestone va continua cu modernizarea sistemelor”, a adaugat dl. Petrov.

*Partenerii sunt: Amsterdam Municipality (Olanda), Center for Research and Technology – Hellas CERTH (Grecia), Fraunhofer ICT (Germania), University of Cyprus (Cipru), Minds & Sparks (Austria), Law and Internet Foundation (Bulgaria), VTT ( Finlanda), CODIN (Italia), Telelink Business Services (Bulgaria), Helenos Consulting (Grecia), Urban Innovation Vienna (Austria), the Latvian Association of Local and Regional Governments (Letonia) si Turku Municipality (Finlanda).

Cititi intreaga poveste a clientului aici: Sofia Safe City

Milestone Systems a participat ca partner la evenimentul ”Digital Cities and Video Surveillance Conference”, organizat recent la Bucuresti de catre Asociatia Romana pentru Smart Cities si Mobilitate si compania DELL Technologies. In cadrul evenimentului organizat de Asociatia Romana pentru Smart Cities si Mobilitate si compania DELL Technologies, reprezentantii Milestone Systems au prezentat viziunea companiei de a crea solutia video potrivita care sa mentina siguranta oamenilor si a oraselor.

In acest context, Milestone Systems anunta primul eveniment Power of Video organizat de Milestone Systems in Romania in data de 12 martie @Point Hub, in Bucuresti, eveniment-expozitie care va reuni intreaga comunitate Milestone din Romania, precum si partenerii de dezvoltare pentru platforma Milestone de Video Management.

Evenimentul Power of Video din data de 12 martie a.c. face parte dintr-o serie de evenimente organizate de Milestone Systems anul acesta in Romania, Polonia, Ungaria, Ucraina si Rusia, fiind axat pe trei verticale principale: retail, transport si smart city.

 

Resurse:

·      Va invitam sa va inregistrati la link pentru evenimentul de la Bucuresti Power of Video.

·      Descarca logo-urile Milestone Systems de aici

 

 

Despre Milestone Systems

Milestone Systems este furnizorul de top la nivel global al industriei de platforme IP software deschise pentru management video; tehnologia care ajuta lumea sa fie mai sigura, protejeaza bunurile si creste eficienta afacerilor. Milestone faciliteaza comunitatii pe platforma deschisa sa conduca colaborarea si inovarea in dezvoltare si utilizarea tehnologiei video deschise, cu solutii sigure si accesibile, asa cum s-a  dovedit in peste 150.000 de locatii din intreaga lume. Fondata in 1998, Milestone este o companie autonoma, parte a grupului Canon. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.milestonesys.com. Pentru stiri si alte comunicate de presa, vizitati zona de stiri Newsroom. Click aici pentru informatii despre marcile inregistrate – Trademarks.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here