Cum alegi cea mai buna solutie de navigatie pentru masina ta?

0
1228

Daca prin anii ’80 cea mai buna solutie pentru a ajunge la destinatie erau hartile, in era tehnologiei lucrurile s-au schimbat dramatic. Interzise in anii ’50, hartile erau echivalente cu spionajul si chiar cu pedeapsa cu moartea, insa astazi, nici macar turistii care poposesc in tara noastra nu le mai folosesc.

 

Evolutia tehnologica, impreuna cu trendurile in materie de gadgeturi, au dus la aparitia unor device-uri extrem de utile pentru soferi – aparatele GPS mobile, navigatia integrata si navigatia pe smartphone, cu sau fara social media.

 

Chiar daca detii o masina cu an de fabricatie mai vechi, asta nu inseamna ca nu poti instala un sistem de navigatie.

 

Iata cateva solutii destinate soferilor:

 

Navigatia integrata. Modelele de masini mai noi de 2007 vin cu aceasta utilitate, care confera si mai multa eleganta automobilului. Se prezinta sub forma unei harti integrate in bordul masinii sau chiar sub forma de head-up display. Daca masina ta este un model mai vechi, nu trebuie sa te ingrijorezi. Spre exemplu, pe piata vei gasi navigatie Golf 5, la preturi extrem de atractive, gata sa te ajute sa ajungi acolo unde ai nevoie. Cu un pret de pornire de la 1500 de lei, acesta vine si cu un sistem multimedia integrat.

 

In cazul navigatiilor cu head-up display acestea au o acuratete mult mai mare, ba chiar semnalizeaza indicatoarele rutiere si limita de viteza pe anumite portiuni de drum. Principalul avantaj al acestuia consta in faptul ca ofera plus valoare automobilului, dar si ca se prezinta intr-o maniera eleganta, usor de folosit.

 

GPS-ul mobil. Acum cativa ani era in voga, mai ales ca nu reprezenta o investitie mare iar hartile puteau fi descarcate de pe site-urile dedicate. Un astfel de aparat de calitate costa mai putin de 100 de euro si are avantajul de a fi precis prin faptul ca utilizeaza surse multiple. Plusul ar fi datorita faptului ca functioneaza fara internet, ci doar prin satelit.

 

Ultima si cea mai cunoscuta modalitate de a gasi drumul corect catre destinatie este cu ajutorul navigatiei pe smartphone. Pe langa faptul ca poti alege mai multe tipuri de programe, ai si feedback in timp real. Versatilitatea este cel mai important aspect. In plus, o astfel de navigatie este gratuita sau la o suma modica (in functie de telefon), updatata la zi si cu o receptie mai buna decat varianta clasica.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here