Cum a evoluat piata imobiliara clujeana

0
1309

În această săptămână a fost lansat Ghidul Tranzacțiilor Imobiliare Cluj-Napoca, unde se arată cum a evoluat zona imobiliară din Inima Ardealului în anul 2018.

Astfel aflăm că preţul mediu al apartamentelor în Cluj-Napoca a crescut în anul 2018 cu 8% faţă de anul 2017, iar în primele cinci luni ale acestui an, creşterea a fost cu 3,6% faţă de sfârşitul lui 2018.

În cadrul ghidului se oferă numeroase alte informații, precum câteva curiozități legate de tranzacțiile imobiliare care au fost realizate în anul precedent.

Strada Soporului este strada cu cele mai valoroase ( aproximativ 45,7 milioane de euro) și numeroase tranzacții (673 de tranzacții).

Cartierul cu cele mai puține tranzacții este cartierul Făget, iar cel cu cele mai puțin valoroase este cartierul Bulgaria.

Cele mai multe tranzacții, precum și cea mai mare valoare lunară a tranzacțiilor s-au înregistrat în luna octombrie, aproximativ 67.5 milioane de euro.

Cele mai frecvent tranzacționale parcele de teren au fost cele cu suprafețe cuprinse între 500 și 1.000 de metri pătrați, iar în ceea ce privește apartamentele, au fost cele cu suprafețe cuprinse între 35 și 55 de metri pătrați.

Cea mai scumpă tranzacție este localizată în centrul orașului, pe strada Moților, încheiată la suma de 650.000 de euro.

Cel mai scump teren tranzacțional în 2018 a fost în cartierul Borhanci, la suma de 400.000 de euro.

Cartierul Mănăștur a rămas cel mai căutat din oraș, fiind realizate anul trecut 1.032 de tranzacții, iar Centrul rămâne cea mai scumpă zonă, fiind realizate tranzacții în valoare de aproximativ 73,6 milioane de euro.

Aproximativ 67% din volumul tranzacțiilor realizate au avut cumpărător local, adică din județul Cluj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here