Cum a ajuns cel mai bogat om din Irlanda sa dea faliment. Povestea primului mare miliardar care si-a pierdut averea din cauza crizei economice

0
682
buzunare

buzunareSean Quinn, cunoscut drept „Mighty Quinn”, a fost cel mai bogat om din Irlanda. in 2008 detinea o avere de 3.7 miliarde de lire sterline. Ieri, inalta Curte din Belfast a declarat falimentul omului de afaceri,

care are acum datorii de 2.5 miliarde de lire.”Anunt cu mare amaraciune ca am solicitat sa fiu declarat falimentar la inalta Curte din Belfast”, marturisea Sean Quinn, citat de Daily Mail, dupa initierea actiunii.

El este primul mare miliardar care isi pierde averea din pricina crizei financiare.
in perioada 2000-2007, Irlanda a inregistrat o perioada de „boom” economic, ceea ce a contribuit la cresterea averii lui Quinn, care avea afaceri in asigurari si constructii.

Dupa declansarea crizei financiare, el a mizat pe Banca Anglo-Irlandeza, cumparand actiuni ale acesteia si riscand astfel intreaga avere a familiei.

La scurt timp dupa ce a achizitionat respectivele actiuni la Banca Anglo-Irlandeza, aceasta a dat faliment, calculele recente indicand ca el are datorii de 2.5 miliarde de lire sterline.

„Nu are in acest moment nicio posibilitate de a-si plati datoriile. A ramas cu foarte putine bunuri”, a declarat avocatul lui Quinn, care a solicitat in instanta falimentul acestuia.

Banca Anglo-Irlandeza, redenumita Irish Bank Resolution Corporation, a declarat ca investigheaza validitatea falimentului omului de afaceri, avand in vedere ca aceasta a fost obtinuta in tara Galilor, nu in Irlanda.

Legile falimentului din Marea Britanie, care se aplica tarii Galilor, dar nu si Irlandei, prevad ca o persoana poate sa inceapa din nou o afacere la un an dupa ce a fost declarata falita. in Irlanda poti sa conduci o afacere doar dupa 12 ani de la declararea falimentului. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here