CTP investește 50 milioane EUR în extinderea parcurilor logistice din jurul orașului Timișoara

0
1288

 

 • CTP continuă planurile de expansiune în România prin extinderea a două parcuri logistice din apropierea Timișoarei
 • Compania va investi 50 milioane EUR în dezvoltarea parcurilor ctPark Timișoara I și II aflate în imediata apropiere a orașului Timișoara
 • Dezvoltatorul își va dubla, astfel, suprafața închiriabilă de spații logistice și industriale din regiunea Transilvania până la finalul anului 2023

 

23 octombrie, 2020, București – CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de parcuri industriale și logistice premium din România și din Europa Centrală și de Est, își anunță planurile de expansiune pentru regiunea Transilvaniei. Dezvoltatorul intenționează să își dubleze suprafața închiriabilă a spațiilor logistice din Transilvania până în 2023, prin investiții de 50 milioane EUR în extinderea parcurilor logistice din jurul Timișoarei. Unele dintre spațiile incluse în planul de construcție sunt deja închiriate unor companii din sectoarele logistică și producție.

 

CTP România, lider de piață în domeniul dezvoltărilor industriale, cu o suprafață totală construită de peste 1.250.000 m², își continuă planurile de dezvoltare în regiunea Transilvania și anunță o investiție de 50 de milioane EUR în extinderea parcurilor logistice din jurul orașului Timișoara. Astfel, compania își va dubla suprafața închiriabilă de spații industriale până la sfârșitul anului 2023.

 

Decizia CTP de a continua planurile de expansiune și investițiile în România are loc într-un context economic instabil cauzat de actuala pandemie, însă compania privește cu încredere la regiunea Transilvania și potențialul acesteia de dezvoltare. Extinderea parcurilor din jurul Timișoarei reprezintă dovada încrederii pe care CTP o acordă acestei regiuni, în special părții de vest a țării. Timișoara este un hub strategic pe harta logistică a României, bine conectată cu restul regiunii și beneficiază de forță de muncă calificată, cu o reputație excelentă și un know-how enorm, în special în industria electronică.

 

Emilia Țepeș, Business Development Manager for Transylvania CTP, a declarat:

„Continuarea planurilor de expansiune CTP în Transilvania prin extinderea parcurilor logistice de lângă Timișoara reprezintă dovada încrederii pe care o avem în această regiune. Am identificat numeroase oportunități de extindere atât în zona de producție, cât și în cea de logistică și depozitare, iar planurile noastre nu se opresc aici. Dincolo de această dezvoltare a parcurilor logistice ctPark Timișoara I și II, țintim și extinderea în zona centrală a Transilvaniei, mai specific în parcurile din Turda și Sibiu.”

 

Planurile actuale privesc, în mod special, extinderea parcului logistic ctPark Timișoara II cu o primă clădire de 32.200 m2 deja închiriată, situată într-o zonă strategică, în apropierea aeroportului Timișoara și a autostrăzii A1. Clădirea este cross dock, multifuncțională și poate fi adaptată la nevoile specifice ale clienților care aleg CTP ca partener. În cea de-a doua etapă de construcție care începe în această toamnă și care se va termina în martie 2020, CTP va livra alți 17.000 m2 în incinta ctPark Timișoara II.

 

CTPark Timișoara II se află în apropierea ctPark Timișoara I, primul parc logistic dezvoltat de CTP în partea de vest a țării, cu o suprafață totală închiriată de 10.000 m2.

 

Clădirea va fi construită la un standard „outstanding” BREEAM și va integra toate caracteristicile necesare în vederea certificării. CTP România va realiza acest lucru prin intermediul izolației energetice de top și a iluminatului cu LED-uri, facilităților de încărcare electrică, recirculării apei și a utilizării luminii naturale în depozit.

 

Despre ctPark Timișoara II:

 • Suprafața totală planificată a parcului: 89.500 m2
 • Locație: 6 km distanță față de Aeroportul din Timișoara și 1 km distanță față de Autostrada A1 Arad – Timişoara
 • Suprafața totală construită: 32.000 m²
 • În construcție: 17.000 m²
 • Construcții planificate: 40.300 m²

Calendar construcție ctPark Timișoara II:

 • Etapa I, începută în 2017: 000 m² construiți și închiriați
 • Etapa II, începută în toamna anului 2020: 17.000 m² în curs de dezvoltare ce vor fi finalizați în martie 2020
 • Etapa III: 40.300 m² ce vor fi livrați până la finalul anului 2023

 

 

Despre CTP

CTP este un dezvoltator și administrator european de proprietăți comerciale care oferă servicii complete în sectorul imobiliar. Compania este specializată în livrarea și managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internaționale și locale de prim rang, care fac investiții strategice noi sau își extind operațiunile în Europa Centrală și de Est.

 

CTP deține ctPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrală, cu peste 5,8 milioane de metri pătrați de spații de clasa A, în peste 96 de puncte strategice aflate în șapte țări. Pe lângă țara de origine, Cehia, CTP mai este prezent în Slovacia, Ungaria, Serbia, România și Polonia, iar, recent, compania a început să desfășoare operațiuni și în Bulgaria.

 

CTP se angajează să protejeze mediul înconjurător și să reducă emisiile de carbon. Grupul s-a implicat activ în acțiuni la scară largă de plantare și replantare a pădurilor în întreaga regiune. În plus, toate construcțile noi ale companiei au acoperiș cu panouri solare, grupul aflându-se în proces de certificare BREEAM a întregului său portofoliu din Europa Centrală și de Est.

 

În România, CTP este cel mai mare dezvoltator și administrator de spații logistice și industriale de clasa A, cu peste 1.250.000 m² suprafață închiriabilă situați în zece orașe: Arad, București, Cluj-Napoca, Deva, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Ineu și Salonta.

 

Pentru mai multe informații despre CTP, vizitați https://www.ctp.eu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here